Business

Boligmarkedet krakkede for snart et årti siden, og bankerne er lige siden jævnligt blevet afsløret i sager om hvidvask af penge og forsøg på at sende folks formuer i skattely.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. oktober

Udviklingen fra lokale banklån til online lån er stødt stigende

Med de mange problematiske sager, der konstant bringes frem i lyset, virker det ikke nødvendigvis fristende at tage lån hos bankerne længere. Selv hvis du ville, er der færre og færre banker i lokalområderne – især i de nordlige dele af Jylland.

Dermed ser det ud til at blive betydeligt sværere at låne penge. Dette kan gøre det svært for eksempel at skrabe penge sammen til at betale for drømmehuset eller en ny bil. Frem for at lede efter lån hos bankerne, kan det derfor være en bedre mulighed at søge efter online alternativer.

Det lokale og nationale

Lånemuligheder på lokalt niveau mindskes i takt med, at små byer mister flere og flere butikker og dermed flere bankfilialer, der ikke længere ser nogen gavn i at forblive der. Nu til dags har mange mindre byer højest en enkelt hæveautomat ved den lokale Super Brugsen.

Derfor er internettet en fantastisk opfindelse, hvis du bor i de danske udkantsområder. Gennem online butikker kan du skaffe ting, du ikke har adgang til i dit lokalområde. Dette gælder også for lån.

Der findes mange forskellige hjemmesider online, såsom TjekLaan, der specialiserer sig i at låne penge ud, så dit største problem vil være at finde frem til de lån, der passer til dig. Det kan en hurtig Google søgning hjælpe dig med at finde ud af, da der findes hjemmesider, som samler og sammenligner oversigter over forskellige online lån, der kan være alt fra forbrugslån til eksempelvis kviklån.

På den måde er det muligt at skabe et overblik over valgmulighederne og vælge det bedst mulige lån. Selv små landsbyer er ikke længere voldsomt isolerede fra resten af verden. Bankerne er måske forsvundet fra området, men andre muligheder for økonomisk hjælp er dukket op i stedet.

Det sikre lån

Nu til dags er bankerne blevet svære at stole på. Da boligmarkedet faldt sammen, skyldtes det i høj grad, at der blev givet alt for mange usikre lån. Basalt set blev der lånt rigtig mange penge ud til folk, der i sidste ende ikke kunne betale deres gæld tilbage til tiden. Den slags skader ikke i små mængder, men i store mængder bliver det et problem.

Derfor er det også vigtigt at huske på den økonomiske krise i midten og slutningen af 00’erne. Lån skal altid betales tilbage igen - ellers vokser gælden og til sidst ejer du slet ingenting. Online lån er lettere tilgængelige, men ikke nødvendigvis mere sikre end et lån fra en bank.

Du er nødt til at være oppe på dupperne og holde øje med tingenes tilstand. I et samfund hvor vi som forbrugere har let adgang til det meste, er det vigtigt, at vi selv er bevidste om farerne. Ellers kan vi hurtigt blive snydt til at tage mere på vores skuldre, end vi behøver. Sørg derfor for at ikke kun at lede efter lån men også vejledning til dem.