Business

Det danske salg af nye biler er faldet i forhold til 2016. Men det er dog peanuts i forhold til salget i England, der er faldet drastisk.

Virksomhed

Bilhandel.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 6. november

Køb af nye biler falder efter rekordår

Knap en kvart million spritnye biler - eller 221.817 for at være helt præcis - trillede ud af forhandlerne i det år, der lige er gået.

Det kan måske synes som mange biler, men faktisk er der tale om en nedgang på 0,5 procent i forhold til 2016.

2016 var dog også et rekordår med et salg på i alt 222.917 nye biler.

Flere peger på, at det kan være den politiske usikkerhed omkring omlægningen af bilafgifterne i efteråret 2017, der har fået den positive udvikling i bilsalget til at gå i den modsatte retning.

Det kan også være de mange gode muligheder for at sælge brugte biler online, som for eksempel på Bilhandel.dk, der har fået flere danskere til at købe brugt i stedet for nyt.

Men uanset årsagen står det i hvert fald ikke lige så skidt til som i Storbritannien. Her faldt bilsalget sidste år med fem procent i forhold til 2016.

Her mener flere, at det kan have noget at gøre med landets udtræden af EU, der skaber usikkerhed for fremtiden. Det kan have konsekvenser for bilindustrien, og ifølge Bilmagasinet.dk, har der allerede været fyringer på nogle af Opels fabrikker.

I den anden ende af skalaen finder vi Italien, der har haft den rene salgsfest med en fremgang på 8,7 procent i forhold til 2016.