Business

Om du er en nybegynder eller ekspert til at strikke, så kan selv de mindste strikkeprojekter bidrage positivt til miljøet. Der er nemlig flere positive elementer ved at strikke sit eget tøj.

Virksomhed

Uldtråden

Adresse

Nygade 20, 9700 Brønderslev

Telefon

21 80 21 74

E-mail

info@uldtraaden.dk

Webside

https://www.uldtraaden.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. februar

At strikke er både bæredygtigt og miljøvenligt

Ved at strikke sit eget tøj flytter du produktionen væk fra fabrikken og hjem til dig selv. Du er derfor sikret, at dit tøj ikke bliver produceret på uetiske vilkår på andres bekostning. På samme tid kan det hjemmestrikkede tøj også mindske et overforbrug, da det strikkede tøj ofte holder længere tid end tøjet fra butikken.

Der er også større chance for, at du vil passe bedre på dit hjemmestrikkede tøj, da der ofte bruges mange timer på de forskellige projekter. Da strikketiden nemt kan overskride 60-70 timer på en trøje, får man ofte et andet forhold til sit tøj, end hvis man køber det i butikken. Man passer derfor ofte også bedre på sit tøj og undgår blandt andet at maskinvaske tøjet.

Bæredygtigt alternativ

At strikke sit eget tøj anses af flere som værende et mere bæredygtigt alternativ til det masseproducerede tøj. Som tidligere nævnt holder det strikkede tøj ofte længere end alternativet. På samme tid tager et strikkeprojekt også lang tid at færdiggøre, og det nedsætter derfor hastigheden på, hvor hurtigt at man tilegner sig nyt tøj.

Derudover kan du ved at strikke dit eget tøj også fjerne mikrofibrene i dit stof. Dette bidrager også positivt til miljøet, da mikrofibrene ikke er biologisk nedbrydelige. Derfor vil mikrofibrene skylle gennem de forskellige filtre i vaskemaskinen samt rensningsanlægget og til sidst ende op ude i verdenshavene.

Om du blot strikker dine egne karklude eller strømper, så er ethvert projekt et skridt i den rigtige retning.

Gør strikkearbejdet mere overskueligt

Ved at købe et strikkekit fra Uldtråden får du de bedste betingelser til dit næste strikkeprojekt. I strikkekittet medfølger den nødvendige mængde garn samt en udførlig strikkeopskrift. Det har derfor aldrig været lettere at starte på dit næste projekt.

Med et stort udvalg af forskelligt garn fra eksempelvis mærket Filcolana, der har lækkert garn såsom Arwetta, har du muligheden for selv at vælge lige netop det garn, som passer til dit næste projekt.