Business

Det er ikke til at løbe fra, at udseende betyder meget, og det gælder naturligvis også udseendet på vinduerne i huset.

Virksomhed

Sparvinduer

Adresse

Kratholmvej 27, 5260 Odense S

Telefon

70 20 18 87

E-mail

sparvinduer@sparvinduer.dk

Webside

https://www.sparvinduer.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 20. december

5 gode råd til valg af nye vinduer

Vinduerne betyder enormt meget for udseendet og sjælen på et hus, og derfor er det også en spændende proces, når der skal vælge nye vinduer. Det er kun fantasien og hullet i muren, der sætter grænserne, men det kan også være en udfordring, for du skal træffe rigtig mange valg. Herunder kan du finde 5 gode råd, som kan hjælpe dig til at finde de helt rigtige vinduer.

1. Vinduernes udseende

Vinduernes udseende er den måske vigtigste beslutning, da udseendet på vinduerne direkte kan påvirke husets værdi. Hvis du får nogle flotte vinduer, som passer godt til din bolig, kan det forøge boligens værdi markant, og omvendt kan det også blive sværere at sælge en bolig, hvis vinduerne er helt forkerte.

Når du vælger vinduer, skal du først og fremmest tænke på boligens stil. En ældre bolig skal helst have klassiske vinduer, hvilket for eksempel gør det oplagt at vælge vinduer sprosser. Ligeledes er det også oplagt at vælge dannebrogsvinduer, hvis du bor i en gammel muremestervilla, mens moderne huse ser bedst ud med mere moderne vinduer.

Hvis du er i tvivl om det optimale valg af vinduer, kan du prøve at køre en tur i dit lokalområde eller at besøge det lokalhistoriske arkiv for at se, hvordan de oprindelige vinduer på lignende huse ser ud.

2. Valg af materiale

Klassiske vinduer fremstilles almindeligvis i fyrretræ med en høj kerneprocent. Disse vinduer har et flot og traditionelt look, men samtidig kræver de også vedligeholdelse. Derfor vælger flere og flere at købe vinduer i andre materialer, fordi de ikke ønsker at vedligeholde dem.

Vinduer i træ og aluminium begynder efterhånden at blive de mest brugte vinduer i Danmark. Disse vinduer har stadig en træprofil på din indvendige side, men udvendigt er de beklædt med at tyndt lag af aluminium, som beskytter træværket mod vind og vejr.

Et andet alternativ er også at vælge vinduer i plastik. Disse vinduer kræver mindst vedligehold, men de koster også typisk lidt ekstra, hvis man sammenligner med prisen på træ og aluminium.

3. Antal lag af glas

Alle moderne vinduer er udstyret med to eller tre lag glas, men du kan også få vinduer med hele fire lag glas. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis handler om at få vinduer med så mange lag glas som muligt.

Vinduer med mange lag glas er fremragende til at holde varmen indenfor, men det kan også være en ulempe. Der vil for eksempel komme meget sol ind igennem et sydvendt vindue, og rummet kan nemt blive alt for varmt, hvis man for eksempel har et stort vinduesparti med tre-lags glas.

4. Forskellige tilvalg

Ved moderne vinduer har du mulighed for at vælge en masse forskellige tilvalg til vinduerne. Det er ikke sikkert, at du har behov for disse tilvalg, men der er visse ting, som kan blive nyttigt.

Hvis du bor tæt på en befærdet vej, kan du for eksempel overveje at købe vinduer med lydisolerende glas, da dette vil betyde, at du får færre gener fra larmen, når du opholder dig indenfor.

Mange foretrækker også at få sandblæst glas til vinduer på badeværelset, så man ikke kan kigge ind, når man står udenfor.

De præcise tilvalgsmuligheder er afhængige af den enkelte forhandler. Hvis du er i tvivl, kan du selv kontakte din forhandler og bede om råd.

5. Den rette pris

Den rette pris er naturligvis også vigtig, men du må ikke gå på kompromis med vinduernes kvalitet eller funktioner. Heldigvis er der andre tricks, som du kan benytte dig af.

Først og fremmest får du generelt de bedste priser på vinduer og yderdøre, hvis du køber dem online. Det er generelt nemmere at sammenligne priserne online, og derfor er der også mere konkurrence imellem forhandlerne.

Derudover kan du også spare mange penge, hvis du selv at villig til at installere dine vinduer og døre. Det kræver kun en smule viden om gør det selv, og der findes mange guides online, som kan hjælpe dig på rette vej.