Voergaard Slot slår for femtende år i træk dørene op for en stemningsfyldt jul på herregården

VOERGAARD: Årets juleudsmykning på Voergaard Slot er en hyldest til en af slottets moderne fædre, Ejnar Oberbech-Clausen.

Han rejste som ung til Frankrig og giftede sig med en velhavende grevinde, der ejede fire vinslotte i det sydvestlige Frankrig. Ved hendes død arvede han det hele, og Oberbech-Clausen købte små 15 år efter sin samlevers død, Voergaard Slot, som sidenhen har nydt godt af de kunstskatte, der befandt sig på slottene i Frankrig.

- I år fortæller vi med juledekorationer om hans eventyrlige rejse fra Danmark til Frankrig. Der vil være en masse symbolik, som udspringer af Oberbech-Clausens liv og franske juletraditioner, forklarer blomsterhandler Bjarne Als, der står for udsmykningen af slottet for tredje jul i træk.

Gæsterne får for en sjælden gangs skyld lov til selv at bevæge sig rundt på slottet, hvor de vil blive mødt af en smeltedigel af Frankrig anno 1930’erne, Oberbech-Clausens odysse og et museum fyldt med liv og julestemning.

- Det skal være sådan, at når folk træder ind i et nyt rum, skal de opleve noget nyt, mærke en anden stemning og tænke ”wow”, fortæller Bjarne Als gestikulerende med begejstring i stemmen.

Der vil i de forskellige værelser stå guider, som vil svare på de besøgendes spørgsmål - alt imens et kor vil bevæge sig rundt og sprede julestemningen med salmer og sange.

Ude ved ridehallen, der ligger ved slottets lange brostensbelagte indkørsel, bliver der opstillet et julemarked med mere end 70 udstillere.

Dér vil der være mulighed for at købe gaver og pynt.

Guideleder på Voergaard Slot, Verner Krogh, glæder sig til at byde gæsterne velkommen til en anderledes oplevelse med julen i fokus.

- Det gælder om at finde den barnlige juleglæde, som vi alle søger i vores hjerter, lyder det fra Verner Krogh.

Voergaard Slot forventer, at op mod 15.000 besøgende lægger vejen forbi, når slottet åbner dørene i dag og de næste to weekender.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...