Sten: Næsten 20 medlemmer deltog i arrangementet

Vendsyssel mesterforening har været på virksomhedsbesøg hos Firmaet Gamle Mursten på Saltumvej i Brønderslev.

Besøget startede fredag kl. 12.00 for at give medlemmerne mulighed for at deltage og strategien virkede eftersom der samledes næsten tyve medlemmer.

Afdelingsleder Kurt Brandi bød velkommen og fortalte om virksomhed som var udsprunget fra AVV men nu var en selvstændig virksomhed med otte ansatte.

De fleste sten kostede dem kun et mindre fragtbeløb da det også er en fordel for håndværkere at komme af med dem på en nem måde uden at skulle betale for deponering andetsteds.

Håndværksmestrene var spørgelystne for at finde ud af om stenene var brugbare, og Kurt kunne forsikre dem om kvaliteten da man var i stand til at levere sten med CE -mærke.

Et andet spørgsmål gik på om brændeskorpen ikke blev ødelagt ved renseprocessen, men det kunne med baggrund i undersøgelse fra Teknologisk Institut afvises.

Deltagerne var imponerede og diskutere ivrigt hvor og hvordan man kunne bruge de afrensede sten, og her hjalp fabrikkens udstillinger hvor man kunne se et utal af muligheder lige fra almindelige mure til dekorative væge.

Efterspørgslen er blevet større i takt med øget kendskab til produktet og den nuværende års - kapacitet ligger på små 800.000 sten, men man er i gang med at opbygge systemet til at kunne håndtere op til 1 300,000 sten.

Mestrene spurgte meget ind til arbejdsmiljøet på stedet, da det var synligt fysisk krævende og der ikke kunne undgås støv, men Kurt kunne give en redegørelse som der blev nikket anerkendende til.

Der blev meget naturligt også spurgt ind til prisen og der blev svaret lidt kryptisk at de var lidt dyrere end de billigste på markedet men væsentlig billigere end markedets dyreste.

Der blev vist et eksempel på en særbestilling, som så skulle håndsorteres for at være sikker på at stene havde de rette struktur og farver. Her var stykprisen pr sten 50 kr. før moms.

Efter en inspirerende og kompetent rundvisning hvor deltagerne også havde set ”Hedelund” og ”den gamle fyrmesterbolig” fra Rubjerg fyr var der tid at komme videre.

Mesterforenigen drog videre til Nygårds- minde Vingård for at diskutere dagens studiebesøg og bruge resten af eftermiddagen til socialt samvær med en parkgolf turnering hvor Murermester Ole Ulrik Serritslev som den første får sit navn indgraveret i en nyindkøbt vandrepokal.

Man skulle også lige have ”skyllet halsen” inden man gik i gang og der blev skænket en mousserende rosevin fremstillet af druerne fra vingården, og der var bred enighed om at udseende og smag var helt i top.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...