BRØNDERSLEV: Siden 2012 har det været drøftet, hvorvidt det kunne betale sig at holde vandtårnet i Brønderslev i drift og om det var billigere at købe nogle ekstra pumper og renovere rørsystemet, så man helt kunne undgå betonklumpen fra 1955.

I en periode var der mange forslag i luften, for hvad kunne sådan et vandtårn ellers bruges til. Forslagene var mange - kulturhus, restaurant, en ny byrådssal, privat bolig, koncertsal, galleri og andet godt, som helt sikkert kunne have været fint på Brønderslevs højeste punkt, hvor tårnet er placeret.

Så blev der stille igen, for måske var det alligevel bedre at holde vandtårnet i drift - for forsyningssikkerhedens og økonomiens skyld. Og stilheden holdt sig i nogle år, indtil der blev taget en beslutning om at renovere vandtårnet og holde det i drift i hvert fald de næste 25 år.

- Det har ikke været helt simpelt at regne på, men resultatet er blevet, at vi beholder vandtårnet i drift og giver den en ordentlig overhaling, siger Thorkil Neergaard, der er direktør i Brønderslev Forsyning.

I øjeblikket har Brønderslev tre vandværker, men det ændrer sig i løbet af 2021, hvor Sdr. Vandværk fra 1910 skal lukkes ned.

Thorkil Neergaard forventer, at renoveringen af vandtårnet, som i øjeblikket er i licitation, skal begynde inden jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...