Hedegårdsskolen klarede sig godt til skoleturnering i bordtennis, hvor flere tusind børn var samlet i Århus

BRØNDERSLEV: 4. a og 4.c fra Hedegårdsskolen i Brønderslev har deltaget i finalen i Skole OL i bordtennis ved et kæmpestort stævne på Ceres Park i Århus.

Det oplyser Lotte Gorm Rasmussen, der er klasselærer i 4.c.

- Begge klasser havde kvalificeret sig ved et lokalt arrangement, som BI bordtennis havde arrangeret, og kun otte klasser på landsplan kvalificerede sig til finalestævnet. Det er første gang, at Hedegårdsskolen er repræsenteret, skriver hun.

I samarbejde med Jens Knudsen fra BI og med hjælp af medlemmer fra Bjørnebanden trænede de to klasser til finalestævnet. Kategorierne var jonglering med bold og bat, fire hold mix-double og megabord, hvor fire bordtennisborde sættes sammen og deles af et højt net. Derved kunne alle elever fra klasserne bidrage i hver deres kategori.

Lotte Gorm Rasmussen beskriver dagen således:

- Stævnet indledtes med en indmarch med samtlige deltagende klasser. Derefter tændtes Den Olympiske Ild, og nationalsangen blev sunget. Indledningsvis løb samtlige deltagere en to kilometer rute rundt på stadion og gennem Tivoli Friheden, hvorefter de tusindvis af elever delte sig ud til de discipliner, de skulle deltage i, og Hedegårdsskolen gik i hal 1, hvor bordtennisstævnet skulle foregå.

- 4.c blev seedet 1, da de var stævnets bedste til at jonglere med bold og bat. Dette betød, at da begge klasser havde spillet de første runder i mix, skulle 4.a og 4.c møde hinanden. I dette møde vandt 4.a, men sammenlagt vandt 4.c bronzemedaljerne i det samlede stævne.

Lotte Gorm Rasmussen melder om, at det var en kæmpestor oplevelse at deltage i Skole OL, og hun og lærerkollega Lasse Høst var også stolte, da de vendte tilbage til Brønderslev.

- Vi var slet ikke klar over, hvor stort, det var at deltage i Skole OL, og resultatet er helt overvældende flot. Vi skal helt sikkert forsøge at kvalificere os til næste år, men konkurrencen er meget hård, så det kræver hård træning. Vi var oppe mod klasser fra Århus, hvor mange elever spiller i klubber, så det var godt kæmpet af alle vores elever. Det var en kæmpe stor oplevelse, skriver Lotte Gorm.

Begge klassers er nu klar til at prøve at kvalificere sig igen til næste år, så i samarbejde med BI Bordtennis går de i gang med at træne efter sommerferien.

Skole OL er landsdækkende og der dystes også i andre sportsgrene, blandt andet bowling, bueskydning og svømning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...