Børn, der har været legepatrulje for mindre børn, var på belønningsdag på NiH

BRØNDERSLEV: Der var rigtig god energi og stemning på Nordjyllands Idrætshøjskole (NiH) i Brønderslev, da 300 børn fra ti forskellige nordjyske skoler onsdag rykkede ind for en dag. Børnene har hjulpet mindre børn i deres skolehverdag ved at være legepatrulje eller følge dem i skole, og dagen var en belønningsdag arrangeret af Dansk Skoleidræt sammen med NiH.

Idéen med dagen er at give børnene en god dag, hvor de kan have det sjovt sammen. Der blev blandt andet kørt på svævebane, lavet vandkamp og kørt på vandrustjebane, og børnene var delt ind i grupper, der skulle rundt og prøve aktiviteter på forskellige poster, imens høj musik ud over pladsen bidrog til stemningen.

- Højskolens oplæg var at lave noget, man ikke må i skolen - de leger med vand og kaster med flødeboller, fortalte Ann-Karina Overlade, projektleder i Dansk Skoleidræt.

Og der blev virkelig gået til den rundt på arealerne omkring NiH. Der blev skudt med vand, og der blev samarbejdet om at overlevere vand i et plastikkrus fra en elev til en anden - med munden. Det kunne man også blive våd af.

På hvert hold var det en højskoleelev, som var med til at holde stemning og samarbejde kørende. Hvilket ligger lige i forlængelse af børnenes indsats hjemme på skolerne.

- Det kører stor-lille relationen videre. De har lavet noget for nogen, der er mindre end dem, og nu er det højskoleeleverne, der gør noget for dem, fortæller Ann-Karina Overlade.

Børnene har i hverdagen på deres skoler været med i legepatruljer, GameBoosters og Kickstarter, som alle går ud på at skabe aktive pauser for børnene, og nogle har været chauffører i gåbusser, hvor man følges i skole.

Deltagerne i belønningsdage var fra 4. til 8. klasse og er blandt andet fra Hjørring, Frederikshavn og Løkken.

Det hele er organiseret under projektet ”Sunde Børn Bevæger Skolen” under Dansk Skoleidræt. Det skal hjælpe skolerne med at integrere den daglige bevægelse i elevernes skoledag, så flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...