Børn kan stemme på figurer fra børnebøger

BRØNDERSLEV: Alle landets børnebiblioteker inviterer til Børnevalg 2019 for at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Frem til den 5. juni kan danske børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Det oplyser Brønderslev Bibliotek i en pressemeddelelse.

- Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater og bibliotekerne bliver oversvømmet af valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne der er på børnenes stemmeseddel, skriver de.

Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

I Brønderslev kan man stemme på bibliotekerne i Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund i den betjente åbningstid - samt i Det Mobile Bibliotek (bogbussen). Da resultatet skal sendes til København til optælling kan man stemme sidste gang mandag 3. juni på Dronninglund Bibliotek og tirsdag 4. juni på Hjallerup og Brønderslev Bibliotek samt i Det Mobile Bibliotek.

Danmarks Biblioteksforening står bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.

- Danske børn og unge mangler politisk selvtillid, mener Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening.

- Vi tror, det er vigtigt at begynde tidligt med at give børnenes lyst til at deltage, og det er oplagt at bruge noget de kender og er trygge ved fra deres litterære univers.

Børnevalget 2019 gennemføres i samarbejde med børnebogsforlagene Turbine, ABC Forlaget, Gyldendal, Høst & Søn, Agama, Forlaget Alvilda og Carlsens forlag sammen med Danmarks Biblioteksforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...