I Stenum findes der er galleri, der er drevet af fem frivillige på sjette år

STENUM: Det kræver ægte ildsjæle at holde et galleri drevet af frivillige i gang i seks år. Ikke desto mindre er det hvad en håndfuld kunstnere i Stenum har formået på Galleri Birkegården. I 2013 åbnede kunstnerne det 280 kvadratmeter store galleri på Løkkensvej 365 i Stenum, hvor John Ryel Jacobsen bor.

- Vi er alle sammen amatørkunstnere, som bare ikke kan lade være. Jeg tror det er grunden til, at vi nu kører på sjette sæson. Og så ikke mindst de fire kvinder i styregruppen, som alle er pensionister. De elsker at snakke med folk og er ægte ildsjæle. Uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre, siger 58-årige John Ryel Jacobsen.

Der er rift om at udstille på Galleri Birkegården, som holder åbent fra april til slutningen af august. Der er altid over 30 kunstnere ad gangen som udstiller, og der er venteliste for at komme til i denne sæson. På Birkegården er der ingen censur angående den udstillede kunst, og de udstillende kunstnere bestemmer også selv suverænt hvad de vil have for deres kunstværker. Det eneste krav som de fem kunstnere bag galleriet er at kunsten skal være lavet af kunstneren selv.

- Det skal være noget som folk selv har lavet, det skal ikke være ét eller andet de har købt ude i østen. Ideen er at give amatørkunstnere mulighed for at udstille deres ting uden at de skal betale en masse i provision til galleriet. Når der er nogen, der sælger noget, så får de alle pengene i egen lomme. Det eneste det koster er den plads de lejer, og det er typisk 500 kroner for fire meter vægplads eller gulvplads, oplyser John Ryel Jacobsen.

Galleriet holder åbent alle weekender og helligdage fra 13-17 frem til juni, hvorefter der er åbent fredag, lørdag og søndag fra 13-17. I ugerne 28, 29 og 30 er der åbent daglig i det sædvanlige tidsrum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...