Mikkel Christiansen har designet et ur, der har tråde tilbage til et bageri i Hellum - nu har han fået en kæmpe røremaskine med ure på ind i en tøjbutik i Brønderslev

BRØNDERSLEV: I tøjbutikken Støj er der for tiden rykket en genstand ind, der ikke normalvis har noget med tøj at gøre. Det er en gigantisk røremaskine, der kommer fra et gammelt bageri i Hellum. Og så er der udstillet ure på maskinen.

Baggrunden er den, at Mikkel Christiansen fra Brønderslev har fået en ide. En idé, som udspringer i Hellum, hvor hans bedsteforældre Ebert og Ellen Christiansen drev et bageri.

Han husker, at hans farfar Ebert var i bageriet, dengang han selv var lille. Og Ebert gik altid med ur.

- Han havde et ur, han altid gik rundt med og tog tid med i bageriet. Jeg syntes, det var fedt at gå med ur, fortæller Mikkel Christiansen.

Han ville selvfølgelig gerne gå med ur ligesom sin farfar, og da han senere i livet fik den idé at designe sine egne ure, så blev de ure opkaldt efter hans farfar. Urfirmaet kom til at hedde Ebert Danmark og produkterne Ebert ure.

- Jeg har selv designet urene. Urværket laves i Schweiz, læderet i Italien og glasset i Tyskland. Det har taget fire-fem år at komme til produktet, fortæller Mikkel Christiansen.

Men nu er hans webshop i luften, og indtil videre er 60 ure blevet solgt herfra.

Mikkel Christiansen arbejder også i Føtex i Brønderslev, men han håber på, at urene på et tidspunkt kan vise sig at blive en levevej. For han er ret begejstret for ure.

- Det er en genstand, der er tidløs, en ting, der ikke ændrer sig meget, siger han og sammenligner med et produkt som fx telefoner, der hele tiden bliver anderledes og nyere, hvor ure mere er et produkt, der holder sig.

Han har også gået meget op i at vælge leverandører, der laver noget i høj kvalitet - fx er glasset safirglas.

Og så har han været til messer både herhjemme og i Berlin, ligesom han har besøgt en urgrossist i Randers.

En detalje er, at urremmen løber igennem på bagsiden af uret og let kan skiftes - der medfølger en lille skruetrækker til uret til den manøvre.

Det har også været vigtigt for Mikkel Christiansen med et enkelt design, hvor man kan se samlingen bagpå uret.

- Der er noget dansk i, at man kan se samlingen ligesom man ser det på et møbel, hvor man kan se, hvordan det fungerer, forklarer han.

Urene kan købes på nettet, men kan altså for tiden også købes i Støj. Men det tog lidt viljestyrke at nå dertil, for røremaskinen var tung. Som i meget tung.

- Han kom med tre kammerater, men de kunne overhovedet ikke rokke den, fortæller Mikkel Christiansens farmor.

Hun bliver kaldt Ellen Bager og arbejdede også selv i bageriet i Hellum sammen med sin mand, og hun husker nok dengang, røremaskinen blev brugt til at lave dej i.

- Vi har haft den i så mange år, og den har været i virke, fortæller Ellen Bager, der er glad for, at hendes barnebarns ure bliver præsenteret på den gamle røremaskine.

Mikkel Christiansen havde undervurderet røremaskinens vægt - det viste sig, at den vejer 800 kilo, og det gjorde det ikke lettere, at den befandt sig i en kælder i det gamle bageri hos hans farmor.

- Den kunne vi ikke løfte op ad trapperne, konstaterer han.

En ny plan måtte udtænkes.

- En af farmos venner kom og tog den med en kran fra en lastbil, og så kom den op på en palle på bilen, fortæller Mikkel Christiansen.

Sådan lykkedes det altså at plante en 800 kilo tung røremaskine i en tøjbutik i Brønderslev. Den blev sat ind ved hjælp af en gaffeltruck og tre mand.

Indehaver at Støj, Nicolai Sthyr-Nielsen, er glad for det nye indslag i butikken.

- Alle lægger mærke til den, og så kan vi fortælle kunderne om uret. Vi tror på produktet, fortæller han.

På et tidspunkt skal den tunge røremaskine vel forlade Støj igen, men detaljerne omkring det må falde i hak senere. Retur til Hellum kommer den dog nok næppe.

- Nu vil jeg ikke have den tilbage, smiler Ellen Bager.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...