UDDANNELSE: Elever fra Aalborg Handelsskole har været på Drivværket i Serritslev, hvor de har omsat teori til praksis

Drivværket i Serritslev, som er en virksomhed for unge med særlige uddannelsesbehov, har for første gang haft besøg af en gruppe elever fra Aalborg Handelsskole. Et nyt samarbejde betyder, at unge, der går på handelsskolen og er under uddannelse til salgsassistent men endnu ikke har fået læreplads, kan komme på Drivværket og arbejde med nogle praktiske og konkrete opgaver som en del af deres uddannelse.

- Her arbejder de i en praktik, hvor de arbejder med det visuelle udtryk, fortæller Peter Karsten Vagning, vejleder på praktikcentret på Aalborg Handelsskole.

Brian Hjortnæs, værkstedsleder på Drivværket, supplerer:

- Det er hands on. De er vant til at sidde med en teoretisk tilgang, nu skal de udføre det. Det er ikke bare en idé eller et forslag, de skal også tænke tanken til ende, fortæller han.

På Drivværket, som ligger i en gammel vinduesfabrik, foregår der masser af forskellige arbejde - og der er også en udstilling, der er udformet som en baghave, hvor man blandt andet kan købe Drivværkets udekøkkener og blomsterkasser, som de producerer. De har også et samarbejde med en grillproducent, og den indendørs baghave udgør et helt miljø i sig selv.

En entre ind til baghaven stod helt bar, da de unge fra Aalborg kom, men den har de nu gennemtænkt og indrettet med hylder, som de selv har lavet, og meget andet - de har fx også malet gulvene.

Camilla Imer og Jan Jensen er to af handelsskoleeleverne, der har haft et par uger i Serritslev. De er enige om, at det har været en god oplevelse at få lov til at være med til at bygge noget op i praksis.

- Jeg har renoveret gulve og lister og har lagt fliser, er blandt de eksempler, som Jan Jensen giver på ugens indhold.

- Det er os, der skal indrette og sætte ting på plads, fortæller Camilla Imer.

De er også enige om, at de lærer meget af selv at stå med tingene i praksis.

Og det er relevant for handelsskoleeleverne, fortæller Peter Karsten Vagning.

- De ved noget om, hvordan man kan indrette og eksponere ting. Der kan vi byde ind med noget, siger han og peger på, at teorien fra handelsskolen kommer ud i et visuelt udtryk, hvor man får syn for sagen.

Drivværket er et sted, de rummer mange forskellige mennesker. Drivværket er en afdeling under Fonden Semai, hvor der i alt er ca. 50 personer ansat på forskellige afdelinger.

En del af de unge på Drivværket er i gang med at tage en STU (Særlig Tilrettelagt Uddannelse), ligesom de også har unge, der er i gang med et afklaringsforløb forud for valg af uddannelse eller job.

- Vi skal ligne en virksomhed så meget som muligt. Det er en helt normal arbejdsplads, der er bare højere til loftet og plads til alle, forklarer Brian Hjortnæs.

Stedet arbejder også med genbrug, upcycling og recycling, hvor de sætter ting i stand til nye formål. Fx bruger man overskud af plader fra udekøkkenerne til at bygge fuglehuse af.

Der bygges også bålpladser og shelterpladser på Drivværket.

Udstillingen er allerede åben på den måde, at folk er velkomne til at kigge forbi, og når coronarestriktionerne er til det, vil der blive holdt en åbning af udstillingen på Drivværket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...