Efter to måneders forberedelser er 15 unge klar med teaterforestilling om julen

BRØNDERSLEV: I denne uge kan man se teater i BASaren i Brønderslev. Det er ungdomsbassernes udgave af den klassiske fortælling af Charles Dickens ”et juleeventyr”.

Der er premiere fredag den 23. november kl. 19, og forestillingen vises også lørdag og søndag klokken 15.

Instruktør Malene Svane fortæller, at der er 15 børn med i alderen 8. og 9. klasse, og de har øvet siden september med en gang om ugen plus nogle øveweekender.

Efter et par små årgange i undomsbas er hun glad for at have et hold på 15 i år.

- Det er super fedt. Der gik ikke lang tid, før de begyndte at smide manuskripterne og prøve. De har bare knoklet, fortæller hun om forberedelserne, fortæller Malene Svane.

Fortællingen i teaterstykket handler om en teenagepige, der er julehader, og som får besøg af tre ånder - den med fortidens, nutidens og fremtidens jul.

- Hun går bare op i gaver og ønskesedler, hvor det skal være det rigtigt, og ikke alt det med juletraditioner og familie Hun skal bare have gaverne og nogle sige, at det ikke er ønskelister med bestillingslister, fortæller Malene Svane.

For eksempel køber hovedpersonen også selv sin gave fra kæresten, for han ved ikke, hvad det skal være.

Malene Svane håber, at teaterstykket kan sætte tanker i gang - og peger på, at det hele godt kan blive et gaveræs, som også handler om, om der nu er byttemærker på.

Alle er velkomne til at komme og se stykker.

BAS opfordrer til, at man benytter sig af lejligheden til at få skruet max op for julestemningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...