SAMLINGSSTED: Mange er tilsyneladende ikke klar over, at Brønderslev har et ungdomshus

Ungdomshuset i Brønderslev er så småt er ved at komme i omdrejninger igen efter corona-nedlukningen i foråret - fritids- og kulturudvalget har bevilget en sjat penge, så man kunne genåbne midt i sommerferien.

Pengene rækker foreløbig til 15 åbningsdage med en voksen på sidelinjen i skikkelse af Marie Weiergang.

Det var ungerådet, der i sin tid pressede på for at få et ungdomshus, og politikerne sagde ja - i foråret 2019 blev dørene slået op, men efter blot et års levetid blev det altså nødvendigt at trække stikket på grund af Covid-19.

Formanden for ungerådet i Brønderslev, Ladun Jumma, der efter sommerferien begynder i 1.g på Brønderslev Gymnasium, siger:

- Ungdomshuset er et sted, hvor man kan hænge ud med sine venner, lave lektier, bage pandekager eller spille brætspil og PlayStation.

- Der er helt sikkert brug for et sted, hvor man kan mødes - ellers bliver hallen bare brugt som et samlingssted, hvor man hænger ud, og det må man vist ikke, tilføjer hun.

Det er meget forskelligt, hvor mange der dukker op i huset - alt lige fra et par stykker til 20-30 unge, lyder det. Og ungerådet ved man godt, at man står med en presserende opgave foran sig, hvis huset skal vise sin berettigelse.

- Der er mange unge, som slet ikke ved, at der et ungdomshus i Brønderslev. Det skal vi have gjort noget ved, erkender Ladun Jumma.

Derfor planlægger man også at lave et fremstød i forbindelse med skolestart, hvor der vil blive slået mere på tromme for ungdomshuset og dets muligheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...