SPORT: I coronatiden spiller Brønderslev Floorball Club på en særlig udendørs bane - erfaringerne er gode, og den skal også bruges fremover

Da Brønderslev Hallerne ligesom resten af Danmark lukkede ned, efterlod det Brønderslev Floorball Club i en ny situation. De kunne jo ikke træne inde, som de plejede, og i starten kunne de slet ikke træne overhovedet, men da man på et tidspunkt åbnede for træning i et vist omfang udendørs, gik klubben i gang.

I starten af coronatiden blev der trænet på nye måder.

- Lige så snart, der blev åbnet op for at være ti sammen uden at være kontaktsport, så begyndte vi at mødes til udendørs træning med afstand og smidighedstræning. Det har været rigtigt fint, og forældrene har været positive. Børnene trængte til at komme ud, og vi kunne mærke på børnene, første gang de mødtes, at de kiggede på hinanden og ikke vidste, hvad de skulle sige. Vi kunne mærke på børnene, at de ikke havde været vant til at være sammen med andre i halvanden måned, husker Morten Bager, der er ungdomskoordinator og træner for U11 og U13 i klubben.

Da man begyndte at måtte have kontakt igen, blev en speed floorball bane sat op udenfor Brønderslev Hallen, og træningen begyndte i første omgang for U13 og U15. Siden kom yngre hold med, og holdet for 60+ er nu også i gang med udendørs floorball.

Spillerne fik stor glæde af speed floorball banen, som er udstyret med et specielt plastikgulv, som er egnet til at spille floorball på.

- Normalt er banen 20 gange 40 meter. Her er den 10 gange 20 meter. Spillet bliver intenst og mere hurtigt, forklarer Morten Bager.

Banderne er højere end normalt, så bolden ikke ryger ud, og farten i spillet holdes oppe.

- Der er helt faste tidsplaner for, hvem der kommer, og hvor man møder, fortæller Morten Bager.

Nu afventer klubben, hvornår de kan rykke ind i hallen igen, men de er nu også glade for at spille ude.

- Vi er blevet rigtig glade for det her. Vi har fået meget positiv respons, og vil fortsætte med speed floorball hen over sommeren. Der er mange gode værdier, og det er en anderledes træning, man kører med, fortæller Morten Bager, der også kan berette, at børnene synes det er mega fedt med det hurtige spil på den udendørs bane.

Han peger på, at det har været nødvendigt at være kreativ i coronatiden.

Ikke kun for at holde sporten i gang, også for det sociale.

- Vi fik dem i gang så hurtigt som muligt, og det har gjort det nemmere at fastholde dem og få de unge til at være mere sociale igen. Det har været en hård periode for de unge. Vi lægger vægt på det sociale aspekt i det og bygger videre på det i den ny sæson, fortæller Morten Bager.

- Jo mere socialt, man kan bygge på, jo sjovere er det også at gå til noget sport. En ting er sporten, en anden ting er kammeraterne, og det skal gerne være ligeså meget det sociale som sporten, der trækker dem.

Klubbens unge hold klarer sig rigtigt godt, og både U11 og U13 førte deres rækker, da det hele lukkede ned. Nu ser de frem til næste sæson.

De håber, at den kan starte med en ungdomscup i Rungsted, som er planlagt først i september. Her planlægger Brønderslev-klubben at tage af sted med tre hold.

Der er også planer om fælles ture på mountainbike og floorball på stranden.

22. august planlægger klubben at holde en kombination af standerhejsning, generalforsamling og opstartsfest for børn og forældre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...