Genbrugsbutik med vokseværk i Jerslev fejrer fødselsdag

JERSLEV: Genbrugsbutikken Tusindfryd i Jerslev fylder fem år. Det oplyser Birgit Nedergaard, der er en af initiativtagerne til butikken.

Fødselsdagen skal fejres 17. april sammen med leverandører og kunder fra nær og fjern, og der vil blive sat flag op i Jerslevs hovedgade i dagens anledning.

- Vores scrapbøger med løst og fast fra begivenhederne i de fem år bliver færdige til dagen og kan ses i butikken, oplyser Birgit Nedergaard, der også melder om, at butikken har 28 frivillige tilknyttet.

Hun husker, at der var stor interesse for at blive frivillig, da butikken blev til, men det kneb lidt med tiltroen til projektet.

- Der var ikke rigtig nogen, der troede, at genbrug kunne gå ude i Jerslev. Men kun få af dem, vi spurgte, sagde nej, fortæller hun.

Men det kunne altså godt gå, og faktisk er Tusindfryd vokset, så den fylder flere butikker i Jerslev. På modsat side af vejen har de fået en møbelbutik, og ved siden af den er et gammelt mejeriudsalg bevaret autentisk og tjener samtidig til at rumme genbrugsbutikkens ting til køkkenet. På samme side af vejen som hovedbutikken er Tusindfryd også vokset, der er et genbrugsgalleri, hvor der også udstilles glaskunst og keramik.

Birgit Nedergaard melder også om, at de frivillige er specialister inden for hvert sit arbejdsfelt i butikkerne og nyder deres kaffepauser sammen, som er med til at give god energi.

Folk donerer tøj, møbler og alle mulige sager til butikken i god stand, som de så kan sælge.

Overskuddet fra Tusindfryds butikker går til Jerslev-områdets foreninger, og der er i årenes løb blevet doneret knap 100 gange. Man kan ikke søge Tusindfryd om penge. Men foreningerne får efter medlemsantal, og det bestemmes på personalemøder hvilke foreninger, der står for tur til at blive overrasket med en donation.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...