Malte Østergaard Rosenkilde fra Sterup klarer sig godt

STERUP: Den 13-årige gokartkører Malte Østergaard Rosenkilde fra Sterup har vundet anden afdeling af Kart Cup Nord for junior, som blev kørt på Thy Gokartbane. Det oplyser Morten Rosenkilde, som er far til den unge racerkører.

Kart Cup Nord er en serie for de gokartklubber, der ligger i Midt- og Nordjylland.

Sejren betyder, at Malte Østergaard Rosenkilde nu ligger på et topplacering i løbsserien, der køres over seks omgange, så der er flere afdelinger i vente.

For fem uger siden blev første afdeling kørt i Ikast, hvor Malte Østergaard Rosenkilde også fik pokal, da han sluttede på en tredjeplads.

Malte Østergaard Rosenkilde har samtidig også fokus på at deltage i Dansk Rotax Max Challenge (Dansk Mesterskab) og det Nordiske Mesterskab, og her går det også godt.

- Han ligger samlet nummer fire lige nu i det danske mesterskab efter de to første afdelinger, fortæller Morten Rosenkilde.

Det danske mesterskab køres over otte weekender på forskellige baner i hele landet. Gokarten har en top hastighed på ca. 115 kilometer i timen på de største danske gokartbaner.

Indtil videre er der kørt to afdelinger af Dansk Rotax Max Challenge, og Malte Østergaard Rosenkilde har i begge løb opnået podiepladser med to fjerdepladser.

Næste afdeling af Dansk Rotax Max Challenge køres 10.-12. maj i Rødby, som er en helt ny bane.

Malte Østergaard Rosenkilde begyndte at køre gokart for tre år siden, hvor han blev bidt af det efter at have kørt motocross, siden han var seks år gammel. Efter en tur på gokartbanen i Thy valgte han, at det nu var den sport, han ville satse på.

Siden har han sammen med sin far været meget aktiv i sporten, dog fraregnet sæsonen i 2018, hvor han på grund af en brækket arm - som skete ved et uheld i skolen og ikke under gokartkørsel - ikke kunne køre så meget.

- Vi er medlem i Thy, som er den klub, der er tættest på. Men når vi træner, rejser vi rundt i hele landet og træner forud for løbene de steder. Vi er ikke af sted hver weekend, men det er tæt på, siger Morten Rosenkilde.

Her i 2019 er han kommet stærkt igen efter den skadesramte sæson:

- Han har taget det med storm i år, siger Morten Rosenkilde.

Malte Østergaard Rosenkildes mål for 2019 er at ende i Top 5 i Danmark og at vinde Kart Cup Nord.

Vinderen af Dansk Rotax Max Challenge vinder en billet til Verdens Mesterskabet, som i år køres i Italien i oktober.

Det Nordiske Mesterskab køres den første weekend i august i Ikast.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...