Beboer i Vendsyssel Parken var træt af, at nogen havde fjernet to caféstole fra et fælles hyggested i området - men så kom de retur på en usædvanlig måde

BRØNDERSLEV: 75-årige Poul Erik Jensen, der er beboer i Vendsysselparken, var fredag sur. Sur over at nogen tilsyneladende havde tilladt sig at stjæle fra en fælles oase, som han havde været med til at lave til beboerne i andelsboligforeningen i Brønderslev, hvor han bor.

Det var ellers begyndt så godt. Vendsysselparken ligger lige op af den ny Aldi, der er blevet bygget og i denne måned er åbnet, og der var i den forbindelse blevet sat et hegn op efter beboernes ønsker - de havde ønsket, at det skulle være vedligeholdelsesfrit, da de er ældre folk.

- Vi har fået et rigtigt flot hegn. Noget beplantning blev rykket op, og så kom de med jord til, og vi fik lavet bed og fik plantet, og der står en molok til affald. Omkring molokken har vi lagt nogle fliser, og det er et sted, vi mødes. Mange går derned, og det fungerer rigtigt godt. Jeg havde købt et par caféstole, fordi nogle er over 90. Nu er det ikke så godt lige for tiden, men så kan vi sætte stolene lidt fra hinanden, fortæller Poul Erik Jensen.

Men da stolene havde stået der omkring en uge, opdagede han, at de var forsvundet fredag morgen, da han mødte nogle andre beboere, der spurgte, hvor stolene var henne. Men de var væk - forsvundet i nattens løb.

- Det rasede vi så noget over, fortæller Poul Erik Jensen, der syntes det var træls, at man ikke kunne have sine ting til at stå.

I første omgang håbede Poul Erik Jensen, at han ved at fortælle om episoden i avisen kunne få stolene tilbage på rette plads.

Men der gik ikke mere end to dage, før stolene var tilbage på deres plads igen - dog uden forklaring på, hvor de havde været henne i mellemtiden.

Til gengæld var der en forklaring i form af et anonymt brev, som sad i en plastikpose og var hæftet fast på stolen.

- Søndag eftermiddag kom stolene tilbage. Der sad et brev derved. De var blevet sat, hvor de var taget. Vedkommende beklagede dybt, fortæller Poul Erik Jensen.

Af brevet fremgik også, at vedkommende havde troet, at stolene, der stod ved siden af molokkerne, var sat til storskrald.

- Vedkommende havde taget dem med hjem i stedet for, at de skulle sendes til genbrugspladsen, men var kommet til at tænke på, at det var en fejl. Vedkommende beklager dybt. Og så er sagen jo slut på den måde. Vi har fået stolene tilbage, beretter Poul Erik Jensen, som understreger, at ingen skal hænges ud for det.

- Stolene kom lykkeligvis tilbage, opsummerer han.

Dermed kan beboerne nu igen mødes på deres mødested - i behøring afstand. Og det betyder noget.

- Det er et sted på vej ud til Østergade, hvor der går en sti ud, og det er den vej, man går, når man skal ud at handle. Der står molokken, og det fungerer fantastisk godt til, at vi er så gamle, som vi er hernede. Jeg bliver snart 75, og jeg er en af de yngste. Det er et sted, hvor vi mødes, for alle der bor her i Vendsysselparken går derhen og afleverer det affald, man skal sortere. Vi har fået lavet noget pænt derhenne, siger Poul Erik Jensen, der selv har lagt fliserne omkring molokkerne.

Der er nu sat klisterbånd på stolene, så ingen kan være i tvivl om, at de tilhører Vendsysselparken. En bænk er under ovevejelse.

- Det endte jo godt. Det synes jeg er helt fantastisk, siger Poul Erik Jensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...