Brønderslev Bibliotek er trods restriktioner åbnet igen med et par nye tilbud på hylderne

BRØNDRSLEV: Fra 18. maj blev det igen muligt at flå de fysiske bøger ned fra bibliotekets hylder og - med et glubsk blik - åbne dem på vid gab, når man kom hjem i sofaen.

Her godt tre uger senere er dørene på landets biblioteker dog endnu ikke slået helt op: Bibliotekerne har stadig ikke åbnet op for selvbetjeningen i den ubemandede åbningstid for at begrænse smitte med Covid-19.

Det gælder også i Brønderslev Kommune, hvor man ellers har været vant til at kunne frekventere sit lokale bibliotek i Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup fra syv morgen til 21 aften.

- Men folk er glade for at kunne komme ind på biblioteket igen. Vi hører fra hver anden besøgende, at de har savnet os, fastslår bibliotekschefen i Brønderslev Kommune, Bente Kristoffersen.

Selv om håndsprit, afspærrings-tape og plexi-glas fylder godt visuelt, så løsnes grebet uge for uge: Det mobile bibliotek er begyndt at rulle ud i lokalområderne igen, og der er nu også blevet åbnet for avislæsningen.

Til gengæld er der afspærringstape foran de offentligt tilgængelige computere og mange af møblerne - der er også adgang forbudt til børnebibliotekets legerum.

Bente Kristoffersen kan i øvrigt fortælle, at nedlukningen under corona ikke har været ensbetydende med, at borgerne i Brønderslev kommune ikke har læst: Budgetterne for brug af lyd- og ebøger på ereolen og ereolen go (for børn) er allerede brugt op. Men der skulle være midler til at føre begge tjenester videre resten af året.

Corona-situationen har også medført, at der nu er kommet et par nye tilbud på hylderne lokalt: Hvis man som kroniker er bange for at vove sig ud offentlige steder på grund af smittefaren, så har biblioteket et tilbud om at levere materialer til døren. Andre grupper kan også benytte tilbuddet.

Og under nedlukningen har medarbejdere været ude i daginstitutionerne for at hjælpe til. Her blev der brugt en masse krudt på sprogstimulering i institutionerne - og efterspørgslen har været så stor, at tilbuddet nu kører videre til og med uge 27 i første omgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...