Marianne Simonsen har lavet en systue i Røde Kors - og vil rigtig gerne have flere med på idéen

BRØNDERSLEV: Marianne Simonsen fra Røde Kors i Brønderslev fik for et stykke tid siden en god idé: Hun ville lave en systue i butikken i Brønderslev, hvor hun og andre frivillige kunne sy ting ud af de donationer, genbrugsbutikken får. Det kunne fx være indleveret stof, der kan få nyt liv som bæreposer, æsker, brødbakkeservietter og meget andet.

Idéerne var der, og et par måneder før jul gik hun i gang med sin systue, som bliver holdt hver anden tirsdag.

Problemet er bare, at det indtil videre ikke er blevet det helt store tilløbsstykke.

- Det går ikke for godt, erkender Marianne Simonsen, der meget gerne vil have nogle at sy sammen med - og også er med på at ændre tidspunktet, hvis det passer folk bedre.

Indtil videre har der været en bedstemor med et barnebarn en enkelt gang, og de frivillige i butikken har hjulpet lidt til.

Men ellers har det faktisk mest været Marianne Simonsen, der har været i systuen.

Hun giver dog ikke op og håber fortsat på, at nogle flere vil dukke op.

- Vi håber på, at der er flere, der har lyst til det - vi har borde, vi kan udvide med, hvis det er, fortæller hun.

Der er to symaskiner i systuen, og noget kan også laves i hånden.

Også Aase Fredholm fra bestyrelsen i Røde Kors i Brønderslev, hvor Marianne Simonsen også sidder, håber, at der kan komme flere med i systuen.

- De kan komme her med gode idéer til, hvordan vi kan udnytte stofrester. De er velkomne til at være en del af det fællesskab, siger hun.

Hun er ikke selv så meget med i systuen men er med til at få det løbet i gang.

- Jeg synes, det er et meget fint initiativ, Marianne har taget. Så må vi se, om der er nogle ude omkring, der har gode idéer, siger hun og peger på, at butikken ofte har meget godt stof.

- Så er det genialt at bruge det på nye måder, mener hun.

Butikken får både stof ind og brugt tøj, der bliver sorteret fra og ikke kan sælges, som det er. I systuen er det meningen, at de materialer kan få et nyt liv.

- Jeg har flere ting inde i hovedet. Blandt andet nogle tæpper og stofposer, det kunne også være brødposer og brødbakkeservietter eller puder, fortæller Marianne Simonsen.

Hun har også planer om at bruge slips, som ingen vil købe, til hanke på poserne.

- Så vil vi sælge det herinde, fortæller hun.

Marianne Simonsen er glad for at sy.

- Jeg syr meget patchwork i min fritid. Jeg synes, det er afslappende, og det er dejligt at frembringe et eller andet, forklarer hun.

De opfordrer alle interesserede i at komme ned i butikken i Bredgade, og de understreger, at man ikke binder sig til at komme hver gang men kan komme, når man har tid og lyst.

Og så er det ikke kun syning, det handler om - der er også kaffe og samvær.

- Det skulle gerne også være hyggeligt. Systuen skal gerne både være produktiv og have en social funktion, siger Aase Fredholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...