Der er i snit 58 personer til hver gudstjeneste i Brønderslev Provsti 21 kirker

BRØNDERSLEV: Brønderslev Provsti oplyser i en pressemeddelelse, at der generelt er god tilslutninger til gudstjenester og arrangementer i kirkerne.

- Planlægger du at gå i kirke i juletiden, ja så behøver du ikke frygte at være den eneste, for de 21 kirker i Brønderslev Provsti står ikke tomme. I gennemsnit har der over en treårig periode været 58 mennesker til hver gudstjeneste. Dette tal dækker naturligvis over store lokale udsving, som skyldes sognets størrelse og årets højtider, som konfirmation og jul. Sognevis svinger gennemsnittet fra 23 til 94 deltagere pr. gudstjeneste og kigger man særskilt på højmessen, ligger kommunens største sogn Brønderslev i top, og med Dronninglund på en fornem andenplads, oplyser Brønderslev Provsti.

Brønderslev Provsti skriver videre, at kommunens menighedsråd er i gang med at kigge på tallene, som er et resultat af en treårig optælling, som biskop Henning Toft Bro har bedt sognene foretage i 2015-17. De vil bruge statistikken til at give sognene en ide om hvilke gudstjenester og arrangementer, der er størst søgning til, og hvor der måske skal udvikles i fremtiden.

- Statistik er taknemmelig og tallene kan udlægges på mange måder, men den gode nyhed er, at der er god opbakning til folkekirken i Brønderslev kommune, lyder det fra Brønderslev Provsti.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...