130 deltagere løb til sammen 10.800 kroner ind til støtte til alzheimerforeningens initiativ med demensvenner

BRØNDERSLEV: Lige knap 130 deltog, da der var demensløb i Brønderslev. Det fortæller Rikke Hedegaard, der står bag initiativet, og hun melder om en rigtig god dag.

- Det gik simpelt hen bare super fint. Vejret var perfekt til sådan en dag, og folk var glade og stemningen var god, fortæller hun.

Rikke Hedegaard havde håbet på at komme op på 50 deltagere.

- Men lige pludselig strømmede det bare ind med tilmeldinger, fortæller hun.

Der var både deltagere fra Brønderslev og andre byer, og der blev løbet distancer på fem, ti og 15 kilometer samt en halvmaraton.

- Vi havde også lavet en gågruppe, der var over 60 med, så det var den største gruppe, fortæller Rikke Hedegaard.

Gågruppen gik fem kilometer.

Deltagerne gav et beløb for at deltage, og på den måde blev der samlet 10.800 kroner ind til demensvennerne på dagen for løbet.

Demensvenner er et initiativ under Alzheimerforeningen, som skal være med til at skabe viden om og forståelse for demens.

Rikke Hedegaard har taget initiativ til at arbejde for demenssagen af flere grunde.

- Vi har nogle i familien med demens og begyndende demens, og venner og bekendte begynder også at opleve det i deres familie. Derfor besluttede jeg mig for, at det skulle være dét, fortæller hun.

Det gør hun som et privat initiativ, men til demensløbet trak hun også på sin arbejdsplads, Loop i Brønderslev, som var lokation for begivenheden.

Rikke Hedegaard løber også selv penge ind til demensvennerne - det gør hun ved at have nogle sponsorer, der giver et beløb for hver kilometer, hun løber hele året. Der er pt kommet 11.000 kroner ind på den måde.

Demensløbet fik også opbakning af mange lokale butikker, som havde sponsoreret lodtrækningspræmier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...