Beboere på plejehjem har fået et nyt sted, hvor de kan være

BRØNDERSLEV: Fredag blev snoren klippet til et nyt orangeri på Plejecentret Støberiet i Brønderslev.

Det nye orangeri er blevet til, efter centerrådet på Støberiet sendte ansøgning afsted til SE-fonden, som har betalt for opførelsen af det.

- På vegne af centerrådet vil jeg gerne sige tak. Det har været et stort stykke arbejde at få søgt midlerne, og vi er heldige med, at SE-fonden har bevilliget pengene til det. Det bliver et helt fantastisk sted for vores beboere, når vejret er godt, siger plejecenterleder Berit Rosenkilde.

Det regnede desværre, da snoren skulle klippes. Men flere beboere trodsede regnvejret og kom med ud for at se snoren blive klippet, mens resten fulgte med indefra, hvor de var kørt i stilling med udsigt til orangeriet.

Snoren blev klippet af beboer Viggo Egon Anton Jensen, borgmester Mikael Klitgaard (V) og byrådspolitiker og repræsentant for SE-fonden Karsten Frederiksen (K).

Efterfølgende blev der trakteret med røde pølser inde i centeret, og de to gæster udefra gav det nye orangeri et par ord med på vejen.

- Hjerteligt tillykke med huset, det ser godt ud, og det bliver godt for jer. Viggo kaldte det før et driverhus, og det skal I huske. I skal drive, slappe af og nyde livet. Huske at have det godt sammen og se frem til at kunne drikke kaffe sammen derude, siger Mikael Klitgaard.

- Det er ikke uden grund, at Støberiet er populært. Det er vigtigt, at vi har et godt sted til når, man rammer seniortilværelsen. Vi er glade for i SE-fonden at kunne give jer dette orangeri. Det er jo jeres egne penge, som kommer tilbage til jer, siger Karsten Frederiksen.

Som en sidste lille hilsen blev også overbragt en buket af Anne Marie Mejlvang, formand for centerrådet, til Hanne Batyla. Buketten var en tak for hendes hjælp med at sende ansøgninger ud til fonde, for uden hendes hjælp havde de nok ikke fået et orangeri bygget på Støberiet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...