19 børn fik i uge 28 mulighed for at prøve kræfter med teaterscenen, og det mundede ud i forestillingen ”Den lille havfrue”

BRØNDERSLEV: Der har været fyldt med liv og børn i BASaren i uge 28, da Brønderslev Amatør Scene havde sommerteaterskole for de mindste hele ugen.

19 børn var sendt ned i BAS hele ugen for at snuse lidt til teaterscenen og måske endda få lyst til at blive en del af holdet i den kommende sæson.

- Vi har ikke super lang tid til at lære dem en masse og lave meget scenografi til forestillingen. Børnene har selv skullet komme med et sort grundkostume, som vi så har tilføjet til. Og så er de fleste af rekvisitterne nogle, vi har brugt før. Sommerskolen fungerer mest som smagsprøve på at lave teater, siger Malene Kalina Svane fra BAS.

Malene Kalina Svane havde det store overblik på sommerskolen, hvor hun fik hjælp af Liv Kirkskov, der er en del af ungdomsholdet i BAS.

Liv Kirkskov stod for at instruere børnene, og det nyt for hende at få lov til det.

- Det er super hyggeligt at lave, og det er en noget større opgave at få lov til at instruere, siger Liv Kirkskov.

Da det jo er nogle unge elever og de fleste prøver at stå på en scene første gang, har det også handlet om at give dem en god oplevelse, og det er naturligvis ikke alle, der endte med at få mange replikker.

- Det kan godt ske, at der er nogle, der kun har en replik, men vi har brugt meget tid på at fortælle dem, at det stadigvæk er en MEGET vigtigt rolle vedkommende har i stykket. Vi gør meget ud af, at de ikke skal føle sig udenfor, og at de skal have det sjovt, siger Liv Kirkskov.

- Vi kan selvfølgelig ikke dele alt lige, og der vil jo være nogle hovedroller, men vi har brugt meget energi på at fortælle børnene, at der er en god grund til, at lige netop deres rolle er med i stykket, siger Malene Kalina Svane.

Stykket de skulle prøve kræfter med var Den lille havfrue. En fortolkning, der varede et sted mellem 10-15 minutter.

Som en afslutning på den intense uge med teater i BAS, så var der arrangeret to forestillinger af stykket fredag. Først en generalprøve, hvor institutioner og plejehjem var inviteret til at se med og siden en generalprøve, hvor forældrene kunne få lov til at se, hvad deres børn havde lært i løbet af ugen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...