LÆSEHESTE: Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år

Brønderslev Bibliotek inviterer i samarbejde med De Danske Børnebiblioteker endnu en gang alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020.

Det er nemt at deltage: Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om mange fede præmier.

Sommerbogen 2020 åbnede 12. juni og fortsætter frem til 22. august.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave - nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie.

Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

I år bliver Sommerbogen anderledes.

Kravet om boganmeldelser træder i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, hvorved fokus rettes mod selve læseoplevelsen.

Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader.

Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de tre hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på fem minutter.

- På Brønderslev Bibliotek udtrækker vi derudover hver uge en vinder fra henholdsvis Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund Bibliotek blandt hver uges deltagere, som modtager en fed bogpræmie, lyder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...