Eva Aalstrup åbner ny butik med ure og smykker i Brønderslev - hun oplever, at smykker ofte har en historie og en betydning

BRØNDERSLEV: På torsdag åbner der en ny butik i Brønderslev. Det er Aalstrup Smykker & Ure, som kommer til at holde til i Algade overfor Spar Nord og Bog & Idé.

Eva Aalstrup står bag, og hun ser frem til at få sin egen butik. Det er første gang, hun skal være selvstændig, men hun har stor erfaring i branchen.

Eva Aalstrup er uddannet på seminariet for håndværk og design som smykkeformgiver. Hun underviste først, og så skiftede hun til at arbejde i butik, hvor hun har været flere steder men altid indenfor smykker.

- Smykker er det sidste touch på ens udseende. Det gælder om at prøve at finde nogle smykker, der passer til en selv. En ting er moden, men det er spændende at prøve at lære kunderne at finde frem til det, som passer til dem, forklarer Eva Aalstrup.

Også ure kan være meget forskellige, og her kan hun vejlede, når kunderne skal vælge.

Hun ser frem til den frihed, der ligger i, at hun selv kan beslutte, hvad der skal sælges, og hvad hun vil lægge vægt på i forhold til kunderne. Her brænder hun nemlig rigtigt meget for at give kunderne en god oplevelse.

- Jeg lægger meget i mit arbejde, og jeg elsker mit fag overalt på jorden, fortæller hun.

Hun har haft oplevelser med kunder, der virkelig gør indtryk - smykker er ofte forbundet med følelser, og det betyder noget for folk.

- Nogle gange får jeg lov at opleve, hvad det betyder, fortæller Eva Aalstrup.

Således har hun engang oplevet at hjælpe en kvinde med at finde det helt rigtige smykke, som hun ville købe for en arv. Her blev det også hende, der udleverede det færdige smykke, og det betød noget.

- Vi var begge glade for, at jeg fik lov at lukke historien.

En anden gang var det en mand, der skulle købe en forlovelsesring. Han måtte have et sted at sidde med en kop kaffe, mens han tog stilling til den svære beslutning og fik hjælp til det.

- Jeg tror, det tog tre kvarter, før han gik med ro i maven. Det er meget dét, det handler om. At man skal have det godt, fortæller Eva Aalstrup, der nyder, når hun kan få lov at være med på den måde.

I det hele taget er relationen til kunden vigtig for hende.

- Nogle gange oplever jeg, at kunden bliver glad og taknemmelig, og nogle siger direkte, at jeg hjalp dem med at tage en beslutning, som de ikke ville kunne gøre på egen hånd, fortæller Eva Aalstrup, der også har oplevet kunder, der har grædt i butikken, fordi det har haft stor personlig betydning.

- De gode smykker er dem, der har en historie. Smykker bliver tit givet i en eller anden sammenhæng.

Med den ny butik kommer hun også til at arbejde i samme by, som hun bor. Det er også en ting, hun ser frem til.

- Jeg har været ansat i Aalborg, og i den seneste juletid har jeg været hjemme klokken 21 om aftenen. Til almindelige tider har jeg fri 19.15 og er hjemme klokken 20. Det er meget lang tid i bilen. Det bliver dejligt, nu man kan have almindelige åbningstider, fortæller Eva Aalstrup, der også har to børn og får støtte til den nye butik fra sin mand.

Eva Aalstrup har lejet lokalerne i Algade og overtog dem 8. december, så der har været rigtig mange gøremål frem til åbningen 9. januar.

Der er blevet malet og fundet inventar, bestilt varer og meget andet.

I begyndelsen bliver det hende selv, der tager alle timerne i butikken.

- Jeg håber, at der bliver plads til en ansat hen ad vejen, men det er kun tiden, der kan vise det, smiler hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...