JERSLEV: Tirsdag eftermiddag mødte 49 deltagere frem til naturvejledernes Smådyrssafari for forældre, bedsteforældre og børn.

Grundet coronasituationen krævede turen tilmelding på facebook, og det var positivt for naturvejleder Knud Andersen, at man uden problemer kunne overholde forbuddet om ikke at samles flere end 50 personer.

Knud Andersen bød velkommen og forklarede, at safari blot betød jagtrejse eller jagttur - og at de små dyrs liv i skovbunden og i søen er lige så spændende, og ofte dramatiske, som løvernes og giraffernes liv på den Afrikanske Savanna. Alt blot meget meget mindre.

Så gik jagten ind. Bevæbnet med fiskenet, lupglas, rysteposer, slagnet og bankeskærme tog børn og voksne på safari i området omkring Naturskolen. Og fangsten blev god, bedre end Knud Andersen havde håbet på, grundet det kølige vejr de seneste døgn.

I søen endte hundestejler, rygsvømmere, vandkalve, guldsmedenymfer og meget andet i akvarierne, og i skoven blev de indsamlet edderkopper, regnorme, biller forskellige larver og meget andet. Efter en times tid samledes alle medbringende fangsten til bordene og bænkene udendørs. Her gav Knud Andersen en naturlig forklaring med på vejen. Bl.a. om ørentvisten, der havde ædt sin egen mor, og løbebillen der forsvarer sig ved hjælp af syre og om mange andre forunderlige ting fra de små dyrs verden.

Turen sluttede med en rask spadseretur til ståleormestien. Vejen gik forbi Naturskolens bistade, hvor alle fik en forklaring på, hvordan humlebier og honningbier klarer sig igennem vinteren.

Stålormene viste sig desværre ikke denne gang, men det gav ikke skår i glæden ved en dejlig og lærerig dag i efterårsskoven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...