Elever fra Søndergades Skole rejser til København for at afløse politikerne i Folketinget for en stund

BRØNDERSLEV: Tre elever fra 9.b på Søndergades Skole er blandt 179 unge, der er udvalgt til at indtage Christiansborg mandag den 27. januar 2020, når 8.- og 9.-klasseelever afløser politikerne i Folketingssalens grønne stole på ungdomsparlamentsdagen (UP-dagen).

Eleverne skal møde i Folketinget for at diskutere og stemme om de lovforslag, som de selv og andre unge har udarbejdet i undervisningen på deres skoler. De skal behandle forslagene i de respektive udvalg og deltage i spørgetimen, og til sidst bliver elevernes endeligt vedtagne lovforslag overrakt til Folketingets formand og til repræsentanter for de ungdomspolitiske partier.

Folketinget inviterer hvert andet år alle 8.- og 9.-klasser fra skoler i Danmark, i Grønland og på Færøerne til at deltage i Ungdomsparlamentet, der er et særligt tilrettelagt undervisningsforløb. Eleverne får mulighed for at prøve kræfter med det arbejdende demokrati og udarbejde forslag til love, som de mener kan bidrage til at løse nogle af samfundets store udfordringer. 179 elever og deres lærere udvælges til at deltage i UP-dagen på Christiansborg på baggrund af deres indsendte lovforslag.

Hvert andet år er der Ungdomsparlament på Christiansborg, hvor 179 elever fra 60 forskellige 8.-9.-klasser får mulighed for at sætte dagsordenen i dialog med folketingsmedlemmer og ministre. piac

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...