Årets første student på Brønderslev Gymnasium er sprunget ud efter et specielt forår

BRØNDERSLEV: Et på mange måder forsømt forår med corona-nedlukning og aflyste eksamener blev onsdag erstattet af brede smil, søde bobler og masser af lykønskninger på Brønderslev Gymnasium og HF. Simon Kollerup Andersen på 19 år var den første, der fik huen med det bordeauxrøde bånd på hovedet.

Simons mor, Kirsten Kollerup Andersen fik den ærefulde tjans efter, at sønnen flot havde forsvaret sin SRP-opgave i matematik og idræt. Et 10-tal blev det til for årets første STX-student, der er godt tilfreds:

- Jeg synes, det gik fint. Og nu er jeg bare lettet over, at det er overstået, konstaterede Simon i kølvandet på bedømmelsen.

Han glæder sig selvsagt til at kunne holde en velfortjent sommerferie. Inden da venter dog en række fester og sammenkomster med både skolekammerater, venner og familie.

Til efteråret skal han aftjene sin værnepligt ved Aalborg Kaserner, og siden regner han med at skulle fordrive tiden med arbejde. Senere vil han studere, men studieretningen er endnu ikke fastlagt.

Rektor Per Knudsen var også blandt de første til at gratulere, og han lægger ikke skjul på, at 2020-årgangen er speciel.

- Den kommer vi til at huske. Og eleverne vil nok også tænke tilbage på deres afsluttende tid på skolen med blandede følelser. Men vi glæder os over, at det trods alt er lykkedes at afvikle et eksamensforløb, om end det er reduceret. Og så ved jeg, at eleverne i særlig grad er glade for, at deres studenterkørsel gennemføres, lyder det fra Per Knudsen.

26. juni er der dimissionsfest for skolens to HF- og fem STX-klasser. I modsætning til tidligere sker det ikke som en samlet begivenhed for hele årgangen. Dimittenderne får i stedet deres eksamensbeviser i selskab med deres respektive klassekammerater.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...