Efter 17 år med spil, blade og en masse snak med kunderne, som han er på fornavn med, lukket Kim Gregersen Centralkiosken

BRØNDERSLEV: Igennem de seneste 17 år har Kim Gregersen været klar med et imødekommende smil i Centralkiosken i Algade i Brønderslev, men snart er det slut. Han har besluttet sig for at lukke, og det sker fra 27. juli.

Det er der flere grunde til - men det er i hvert fald ikke stemningen i kiosken, den er gal med.

På en almindelig torsdag fortæller Kim Gregersen om sin beslutning, afbrudt af kunder, der kommer ind i den lille kiosk, som er spækket med cigaretter, rigtig mange blade og magasiner, flere meter med krydsordsblade og flere billeder på væggen, der fortæller om gevinster vundet i kiosken gennem tiderne.

På et tv over spillebordet, hvor folk kan udfylde kuponer, kører en tenniskamp.

Kunderne kommer ind i en jævn strøm.

En kunde skal have udbetalt en gevinst, de griner af et eller andet, og Kim Gregersen spørger, hvordan det går med hans dårlige ben.

En anden køber cigaretter, og Kim Gregersen spørger til, om hun er kommet på plads med sin flytning.

Cirka sådan har det faktisk været i 17 år.

- Det er normalt. Der er mange faste kunder, der kommer hele tiden. Efter 17 år kender man dem nærmest personligt, fortæller Kim Gregersen.

Vild med sport

Kim Gregersen er egentlig uddannet isenkræmmer og har været butikschef i Tigeren, men så fik han lyst til at have en kiosk. Det udsprang især af, at han er meget interesseret i spil og sport.

- Jeg er meget sportsinteresseret - fodbold, håndbold, ishockey - og så interesserer jeg mig for statistikker, som kan bruges til fx odds, fortæller han.

Spillerne i kiosken giver gerne hinanden gode tips, for der er jo meget sport at følge med i.

- Man hjælper hinanden hinanden indenfor spilverdenen, fortæller Kim Gregersen.

Selv er han inkarneret AaB fan, ser alle deres kampe, og ved en masse om superligaen, som han følger tæt.

- Nogle er gode til håndbold og har måske set en kamp, hvor nogle er gode. Så videregiver jeg det. Det er ganske umuligt at se al sport, så man har sine spidskompetencer.

Fodbold er størst, eller håndbold, når der er en slutrunde.

Der bliver også spillet en hel del Lotto af forskellig art i butikken, hvor en kunde engang vandt 4,5 mio. kroner, og så er Centralkiosken leveringsdygtig i rigtig mange forskellige ugeblade, magasiner og krydsordsblade.

Et bladbud tilknyttet kiosken cykler ud med dem til folk, der ikke selv kan hente.

Kiosker har fået konkurrence

Det et gået godt i Centralkiosken i mange år, men på det seneste har markedet for kiosker ændret sig, og der er blevet flere om buddet med at sælge spil, cigaretter, blade og de samme ting, som man kan få i en kiosk, oplever Kim Gregersen.

- Der er supermarkedet, tankstationer, internet. Blade kan man via abonnement og få leveret til døren billigere end jeg kan sælge dem.

Tidligere havde discountbutikkerne ikke spil, men det har de nu, så det er let for kunderne at købe Lotto, mens de alligevel handler. Kim Gregersen har set tingene an i et stykke tid og konstateret, at udviklingen ikke går den rigtige vej. Det hører også med til billedet, at de unge i stigende grad bruger internettet, når de skal spille.

- Det er ikke blevet markant dårligere, men udgifterne stiger, og det er med til at udhule min timeløn, konstaterer han.

Efterhånden syntes han ikke, at han fik nok ud af de mange timer, han arbejder i Centerkiosken.

- Jeg bruger for mange timer og får for lidt ud af det, lyder hans opsummering på situationen, der har ført til den kommende lukning.

Kiosken har åbent ni timer i hverdagene plus lørdage.

- Jeg har ikke noget imod at arbejde meget, men jeg har besluttet mig for, at jeg ikke får nok ud af det, siger Kim Gregersen, der også tror, at det er en del af udviklingen set i et større perspektiv.

- Jeg tror, tiden løber fra de små kiosker. Du ser ikke kiosker poppe op mere, de lukker mere ned.

Outstanding kundekontakt

Kim Gregersen kommer til at savne sine kunder og den daglige kontakt med dem, men han er samtidig afklaret med beslutningen og klar til at komme videre.

- Det har været suverænt fedt. Kundekontakten har været helt outstanding. Jeg kender alle mine kunder og ved, hvad de laver. Det har været fedt at lære byen at kende igennem forretningen. De faste kunder vil jeg komme til at savne. Men jeg bor her i byen, så jeg møder dem højst sandsynligt, siger Kim Gregersen.

Det bliver en ny epoke i hans liv, men han har det fint med sin beslutning, nu hvor den er truffet.

- Jeg tættere jeg kommer på, jo gladere er jeg.

27. juli bliver den sidste dag i kiosken, så har han tre dage til at rydde op i lokalerne, hvor han sidder til leje.

Hvad der så skal ske, ligger det ikke nogen detaljeret plan for.

- Nu vil jeg have en lille ferie, og så må vi se, hvad der byder sig. Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer, siger Kim Gregersen - der har planer om at bruge flere timer på golfbanen og på fisketure, og så har han også en have, der skal kigges lidt på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...