Ny film om vores jul og alt det der kan gå galt, når vi rigtig skal hygge os

BRØNDERSLEV: ”Den tid på året” er en satirisk fortælling som spidder vores juletraditioner, der år efter år er ved at tage livet af os og om de løfter, vi giver hinanden, når vi med nød og næppe er kommet helskindet i gennem en familiejul og garanterer, at dette var absolut sidste gang. Og om den ene aften på hele året, som har været planlagt ned i de mindste detaljer siden sidste jul, - men som altid truer med at gå galt.

Filmen udspiller sig juleaftensdag og -aften hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig kernefamilie, hvor man igen i år vil samle hele familien om den traditionsrige juleaften med salmesang og andesteg som det sig hør og bør.

Fra tidlig morgen gennemgås menuen kun afbrudt af de sædvanlige afbud og småskænderier, som blot resulterer i en eskalerende stress, - for er alt ligeså godt som det forventes at være og er der nu også styr på alle enkeltheder, før gæsterne vælter ind med deres forventninger pakket ind i julepapir og sløjfer?

På en aften som denne er der naturligvis plads til alle, såvel den forsmåede søster, svigerforældrene fra provinsen, de fraskilte og lettere drikfældige forældre, den rapkæftede lillesøster samt hendes nye mand og papdatter og ikke mindst familiens genstridige og fraværende teenagedatter, der konstant er online med kæresten.

Traditionerne er de samme som altid, og hver især forsøger at agere, som det forventes af dem - alt imens de på skift søger afsides kroge for at få luft og komme væk fra hele dette julecirkus. For nedenunder den på overfladen hyggelige juleaften, lurer en intens stemning af uudtalte sandheder, misforståelser og irritation, der er ligeså letantændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om en traditionel juleaften.

BASbio i Brønderslev viser i uge 49 ”Den tid på året”. Filmen vises kun torsdag 6. december kl. 10.00 og igen klokken 14.00, hvor Ældresagen giver en kop kaffe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...