Børn kunne opleve fortællinger med alle deres sanser i vinterferien

BRØNDERSLEV: Mindst 100 børn har i vinterferien været på besøg hos fysioterapeuterne In Motus i Brønderslev, hvor de kunne komme og opleve eventyr med alle sanserne. Torsdag formiddag var det for de mindste børn, og de sad med deres forældre og lyttede.

Børnefysioterapeuterne Mette Klitgaard og Charlotte Brix Andreasen stod bag, og de fik hjælp af en fortæller i skikkelse og udklædning som H. C. Andersen. Han læste op af en gammel bog og fortalte eventyret om Klodshans, men han gjorde meget mere end at læse op - for eksempel trak han en gammel hullet træsko frem, da Klodshans mødte sådan en i eventyret, som blev leveret med meget levende stemmer og fagter. Han havde også mudder med fra en grøft.

Da han trak en død krage frem, som Klodshans i historien mødte på sin vej, gjorde det indtryk:

- Er det en rigtig!, udbrød et af børnene.

Det var den da, lød svaret.

Der var også lydeffekter på historien, fx kunne børnene høre hanens galen og hestens hovslag - sidstnævnte lavet ved hjælp af halve kokosnøddeskaller mod gulv.

Der var også ting, som børnene skulle bruge deres lugtesans til - de havde fået en lille pose med sager, der lugtede af ting, der passede til eventyret - en anden gang skulle de fiske en lille fjer op af posen og mærke den på deres ansigter. Det var, da Klodshans mødte kragen.

De fik også at føle blæsten ved hjælp af store lagner, der blev viftet hen over deres hoveder, og i det hele taget var der rigtig mange sanseindtryk til børnene.

Og netop det er meningen med det hele.

- Det er dét, vi brænder for. Det er så vigtigt for børn at mærke og føle og røre. Det giver sådan en ro til børnene, når de bruger deres sanser, og når de har et godt sanseapparat, fortæller Mette Klitgaard, der peger på, at alle børn har brug for at stimulere deres sanser.

- Der falder helt ro over børn, når de får lov at sanse, og de er meget i nuet.

Da eventyret var færdigt, kunne børnene besøge forskellige værksteder. Mette Klitgaard fortæller, at der blandt andet var lavet Prinsessen på Ærten, hvor børnene kunne lægge vattæpper på en ært og se hvor mange, der skulle til, før de ikke kunne mærke ærten mere. Der var også Snedronningens Univers, hvor de skulle prøve en sansebane med kolde ting, og i Tommelises Drømmeland var der blandt andet en hængekøje med åkander og ting, børnene skulle finde.

Børnene kunne også få fodbad i mudder hos Svinedrengen og Prinsessen, og der var et klæd ud rum, der hed Kejserens Nye Klæder.

- Vi oplever, at børnene har hygget sig rigtigt meget sammen med forældrene. Der har også været rigtig mange bedsteforældre med børnebørn, fortæller Mette Klitgaard.

Over middag torsdag var de lidt større børn inviteret, og fredag gentog man det hele for endnu flere børn.

I denne uge kommer 15 grupper af børn fra børnehave og vuggestuer i hele kommunen for at opleve sanseeventyret hos In Motus.

De to børnefysioterapeuter arbejder med børn hver dag - det handler bla. om sanseintegration og motorik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...