Film: BASbio, Brønderslev viser i uge 29 ”Sangklubben”. Filmen spiller onsdag, torsdag og fredag i uge 29. Alle dage kl. 19.00.

For kvinderne på en militærbase i England føles tiden lang og bekymringerne store, når mændene er udstationerede. Blandt dem er den afmålte Kate (Kristin Scott Thomas) og den sprudlende Lisa (Sharon Hogan), som tager initiativ til at lave en fællesaktivitet.

Broderi og bogklub skydes hurtigt ned, men ideen om et sangkor vækker begejstring. Kate elsker flerstemmig sang i et klassisk repertoire, men Lisa vil hellere have fuldt skrald på popnumre, som alle kan synge med på. Så da der pludselig er bud efter koret fra London med tilbud om at synge i Royal Albert Hall, gælder det om at lægge uenighederne bag sig og finde en fælles melodi.

Sangklubben er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie og den er instrueret af Oscarnominerede, Peter Cattaneo, som stod bag Det’ bare mænd (The Full Monty).

Robbie Williams har skrevet musik til filmen.

Virkeligheden bag filmen

Military Wives Choirs er et netværk med over 70 kor tilknyttet de britiske militærbaser rundt om i verden. Det første kor blev startet i 2009 af to kvinder, hvis ægtemænd var udsendt til Afghanistan. Korlederne fik ideen om at kontakte Gareth Malone, programchef på det ekstremt populære BBC-program The Choir. I 2011 fik sæson 4 af The Choir premiere. Den fokuserede på militærhustruerne og sluttede sæsonen af med, at koret sang ved mindekoncerten for de faldne soldater i Royal Albert Hall. Succesen for militærhustruernes kor er fortsat i løbet af årene med udgivelser, der har været placeret på hitlisterne, optrædener for de kongelige og store velgørenhedsshows.

”Musikken giver os styrke, håb, mod, støtte, glæde og venskab - ofte når det behøves mest”, siger Nicky Clarke, den ene af initiativtagerne til The Military Wives Choir Foundation.

Alle kvinder med en kobling til det britiske militær, flyvevåbnet eller marinen kan ansøge om medlemskab - også mødre, søstre og døtre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...