Børnehaven Livstræet i Jerslev er blevet certificeret sangglad institution - det blev fejret

JERSLEV: Børnehaven Livstræet i Jerslev har gennem et år sat ekstra meget fokus på musik i hverdagen, og det vil de også fortsætte med. I løbet af det seneste år har de haft besøg af en sangkonsulent i 150 timer, ligesom de selv har haft fokus på sang i hverdagen som en del af et projekt, hvor de er blevet certificeret som sangglad institution.

- At være sangglad institution betyder, at vi skaber en sangglad dagligdag, hvor musik og sang indgår som et naturligt element i hverdagen. Vi tror på, at når vi synger sammen, så hører vi sammen. Sammen skaber vi fællesskab og glæde hos børn, fortæller institutionsleder Inge Hove.

Torsdag i sidste uge kom certifikatetet som sangglad institution i hus, og det blev fejret med børn, søskende, forældre og besøg fra Kulturskolen, som sammen holdt Den Store Sangfest.

Dagen var bygget op med tre workshops, hvor børn og forældre var aktive.

- Det var en meget stor succes og var meget velbesøgt, fortæller Inge Hove, der fik mange positive tilbagemeldinger dagen derpå.

Kulturskolen deltog og spillede, mens børnehaven sang til, og sangkonsulenten var også med til den officielle afsløring af certifikatet, hvor der også blev skudt konfettirør af.

- Det var meget festligt, beretter Inge Hove.

Der blev også sunget Mester Jakob på seks sprog.

- Vi har valgt de seks lande, vi har børn fra, fortæller Inge Hove.

Den blev dermed sunget på dansk, norsk, engelsk, ukrainsk, polsk og rumænsk.

Sangens Hus står bag projektet, hvor børnehaver kan indgå i et treårigt forløb med fokus på sang i hverdagen. Livstræet har nu gennemgået det første år, hvor der også er flest timer med sangkonsulenten.

I Livstræet har de altid fundet sang i hverdagen vigtig, og de har også lavet deres egen børnehavesang.

- Vi har mange børn, der er sprogligt forsinkede i deres sproglige udvikling, så vi tænkte, at det også ville være godt for dem. Der er også meget bevægelse sammen med sang, og motorik er også noget af det, vi synes er vigtigt, fortæller Inge Hove.

Børnehaven bruger også sange som overgangsmarkører - fx er det en bestemt sang, de synger, når de skal spise.

Og alle børn får deres egen sangbog, når de begynder i børnehaven, så de kan tage den med hjem og også få mere sang i hjemmet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...