DANS: Onsdag kan alle være med til at danse sommersalsa i Hedelund - det foregår med godt humør

BRØNDERSLEV: For tiden er der hver onsdag mulighed for at komme til sommersalsa i Hedelund Rhododendronpark i Brønderslev. Her danser man sammen på parkens scene, og danseinstruktør Jens Jensen har taget en massiv klods med, der spiller meget rytmisk musik.

- Skal vi prøve at sætte musik på, langsom!, lyder det fra Jens Jensen, efter at de har øvet nogle deltrin til en dans.

Det er holdet for øvede og let øvede, så de kan en masse - og kaster sig ud i rytmerne til musikken sammen. Scenen er fyldt med smil og glade ansigter, nogle gange afløses det af koncentration.

Dansen lærer man ikke udenad, men Jens Jensen herser rundt med danserne med en god energi og kommer med mange spanske fagudtryk undervejs, som er betegnelser for forskellige trin og figurer.

- Det er cubaske og spanske navne, der bruges, og de betyder nogle ting alle sammen, forklarer han.

Idéen er, at det skal gøres mere eller mindre synkront. Og så skal det være sjovt.

- Det er sjov og ballade, fortæller Jens Jensen.

Danserne forstår det - og det svinges rundt på mange forskellige måder. Alle danser sammen, men i denne tid med forbehold - man rører kun ved sin egen partner, så der er en del næsten-klap uden fysisk kontakt, når dansen fordrer, at danserne blander sig.

- Man må ikke røre hinanden og skifte, det er lidt besværligt, for når vi danser salsa, har vi ved hinanden, men det kan vi ikke lige pt. Normalt skifter man mere rundt med hinanden, fortæller Jens Jensen.

Men det kan altså stadig lade sig gøre, og at dømme ud fra glæde på dansegulvet er det alligevel rigtigt sjovt at danse salsa.

Blandt deltagerne er Mogens Mølholt og Katja Madsen, som har danset salsa i flere år.

De fortæller, at salsaen giver både motion, fællesskab og venner - og at det er en god måde at være sammen på.

- Og så gør man det, fordi vi kan lide at bevæge os til musik, fortæller Katja Madsen.

Hun oplever, at det efter en måske lang dag er rigtigt godt at komme afsted til salsa.

- Jeg kan bare mærke, at man bliver fuld af energi og bliver glad, smiler hun.

Mogens Mølholt har også mange store smil på under dansen. Han peger på, at salsa ikke kun er godt for kroppen men også for hovedet.

- Man skal tænke sig om hele tiden, fortæller han.

Sommersalsaen er et privat initiativ, som Jens Jensen kører.

- Sæsonen er jo helt død om sommeren. I september starter FOF i Hjørring og den Rytmiske Aftenskole på Nordkraft i Aalborg. Så det er ligesom for at holde gryden lidt i kog og få folk ud også her under corona, forklarer Jens Jensen.

Sommersalsaen fortsætter de tre første onsdage i august. Første hold er klokken 18, hvor alle kan møde op og være med og lære grundtrin og rytmer.

Senere følger hold med cubansk salsa også for alle, og derpå følger holdet for øvede og let øvede, inden aftenen sluttes af med fri leg på dansegulvet.

De mange fagord, man får lært, er internationale og kan bruges overalt hvor folk danser salsa.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...