Julemanden indtog Brønderslev og de mange fremmødte børn julehjerter

BRØNDERSLEV: Nu er der jul igen - i hvert fald i Brønderslev.

Det første og vigtigste skridt blev taget torsdag sidst på dagen, da selveste Julemanden holdt sit indtog i handelsbyen centrum.

Som det har været tradition de seneste fire år har Julemanden taget alle nymodens teknikker i brug og han blev beamet ned via laserstråler til taget over Mr. Agerbæk i Nygade.

Og med brandvæsenets hjælp blev den store mand så hjulpet de sidste meter ned til alle de ventende børn.

Og dem var der mange af.

Krydset mellem Bredgade og Nygade var tætpakket - så tæt, at handelschef Lars Bisgaard Andreasen ikke kan erindre, at der nogensinde har været flere.

Og det lover godt for hele julehandlen, siger handelschefen.

Efter julemanden var landet trygt på Bredgades belægning og havde hilst og snakket med de første 100 børn gik turen videren med børn og forældre i spidsen mod juletræet på Stjernepladsen, hvor byens juletræ skulle tændes.

Der blev spillet op til glade julemelodier og Julemanden himself overtog også kortvarigt taktstokken for at styre de musiske løjer.

Men lad os være ærlige - det med gaver HO-HO’er og snak med børnene - det er mere hans spidskompetence.

Efter det musikalske eventyr talte børnene ned til juletræstænding - og efter det gik det ellers løs med fotografiering af alle børnene sammen med julemanden.

Og det var noget af en opgave - selv om det i Julemandens terminologi er en kærkommen en af slagsen.

Butikkerne havde længe åbent og med de stemningsfyldte og smukt julepyntede gader var målet at skyde julehandlen ordentligt i gang.

Og det lykkedes særligt når man tager bestik af vejret, som i løbet af arrangementet viste sig fra den våde side.

Men der er stadig masser af julegaver på hylderne til dem, der ikke lige nåede forbi midtbyen torsdag eller Black Friday.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...