Frivilligrådet og social- og sundhedsudvalget i Brønderslev Kommune har besluttet, at de midler, som Brønderslev byråd har afsat i budgettet til særligt socialt arbejde, kan ansøges nu.

Knud Jørgensen, formand for frivilligrådet fortæller, at der er tale om 200.000 kroner - hvilket han betegner som en stor sum, som gerne skulle hjælpe.

Frivilligrådet og Social- og sundhedsudvalget har besluttet, at det skal ske indenfor tre temaer:

- Ensomhed og dårligt mentalt helbred.

- Overvægt og social ulighed i sundhed.

- Opsøgende indsats overfor misbrugere.

Knud Jørgensen peger på, at det er tre temaer, hvor der er sociale og sundhedsmæssige udfordringer i kommunen.

- Tager vi ensomhed og mentalt helbred, så kan det f.eks. være en følgeven - til f.eks. fritidsaktivitet for børn, psykisk sårbare unge, giver han som eksempel.

Man kunne også hjælpe unge enlige mødre/ nye unge forældre, der måske ikke har et socialt netværk, der kan hjælpe med den store og vigtige opgave det er , at være forældre.

- Vi kunne også forestille os fritidsaktiviteter på tværs af generationer f.eks. værkstedaktiviteter, skriver han.

Mht. overvægt og social ulighed i samfundet kunne støtten bestå i motionsvenner for overvægtige børn eller makkerskab for borgere med kroniske sygdomme – borger til borger – støtte til at påbegynde/fastholde livsstilsændringer.

Opsøgende indsats overfor misbrugere kunne bestå i, at unge, der kommer fra en behandling, fik hjælp af et korps af ’voksenvenner, der vil hjælpe dem til at få en hverdag uden stoffer og støtte dem i f.eks. at få en uddannelse. Ansøgningsfristen er 1. oktober.

- Alle de foreninger eller enkeltpersoner der ansøger, bliver indkaldt til et fælles møde i uge 41, for at undersøge, om der er mulighed for samarbejde mellem foreningerne om ideer/ansøgninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...