Torsdag kom der et spir på toppen af indgangsportalen til Hedelund

BRØNDERSLEV: Torsdag fik den nye indgangsportal til Hedelund monteret sit nye spir på toppen.

Brønderslev Borgerlige Skyttelaug har bygget pavillonen tidligere på året, og nu var den klar til at få et nyt spir på toppen.

Tømrermester Jens Brønden fra firmaet Jesper Brønden ApS brugte sammen med Søren og Hans Jørgen Klattrup fra Vendsyssel Tagbelægning torsdag formiddag på at få spiret på sin rette plads.

Spiret er dog ikke ligefrem nogen standardopgave, og den var blevet lagt i hænderne på Ziggie Andersen fra EUC Nord i Hjørring.

Ziggie Andersen har som led i uddannelsen som snedker fået lov til at lave opgaven i forbindelse med sin skolepraktik, og det er en opgave, der har været meget sjov at lave.

Finn Jensen, instruktør for tømrer og snedkerere på EUC Nord, er glad for, at de har mulighed for at lave sådanne opgaver ind imellem, da det ikke er opgaver, som man ofte får.

- Vi er glade for at få specielle opgaver, det motiverer eleverne meget, når de kommer ind. Det er måske den ene gang i karrieren, at eleven får chancen for at lave så speciel en opgave. Ofte laver eleverne egne projekter eller reparationer og ting til skolen, så det er fantastisk, når vi kan få lidt specielle opgaver udefra, siger Finn Jensen.

Opgaven har taget omkring 100 arbejdstimer for Ziggie Andersen henover tre-fire uger, da der har skullet måles op og tegnes en computermodel, før den færdige konstruktion kunne laves.

Spiret er også kommet på i tide til, at den første markering af parkens 25 års jubilæum i dens nuværende form.

I dag lørdag kl. 11.00 er Gunnar Vestergaards familie inviteret til den officielle præsentation af de nye Gunnar Vestergaard rododendron ved indgangsportalen, hvor interesserede borgere også er velkomne til at kigge forbi.

Selve indgangsportalen vil også snart indeholde informationstavler om parken, og Brønderslev Erhverv har været med i udviklingen af en app, der skal guide gæster rundt i parken.

Parkens 25 års jubilæum vil blive markeret til Sankt Hans søndag 23. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...