Mødrehjælpen har været på sommertur til Munkens Klit ved Løkken

BRØNDERSLEV: 30 børn og voksne deltog i onsdags i Mødrehjælpens tur til Munkens Klit ved Løkken. Familierne kom fra hele kommunen og blev om formiddagen hentet i bus, der startede i Hjallerup og fortsatte til Øster Brønderslev og derefter Brønderslev, hvor de sidste familier og frivillige stod på.

Da bussen ankom til Munkens Klit, stod naturvejleder Knud Andersen klar til at tage deltagerne med på stranden for at fange hesterejer og undersøge hvor meget andet levende, der bevæger sig mellem vores bare tæer, når vi bader.

Deltagerne soppede ud med rejehovene, og fangsten blev god. Unger af skrubber, pighvar og rødspætter endte i nettene sammen med en flot fangst af hesterejer. Fangsten blev omhyggeligt genudsat i deres rette element undtagen hesterejerne, som blev sorteret fra og bragt op til bålstedt i Munkens Klit.

Hesterejerne blev kogt, og der var smagsprøver til alle. Hesterejer, fladfisk og alle de andre fund fra stranden fik en naturlig forklaring med på vejen af Knud Andersen. Der var almindelig enighed om, at hesterejerne havde en lækker smag, helt anderledes end smagen af de rejer, vi henter i supermarkedets køledisk.

Derefter blev der serveret en lækker frokost, som blev spist ude i det dejlige vejr. Efter frokosten gik nogle af børnene til stranden for at bade sammen med nogle voksne, og andre fandt en dejlig stor klit, hvor de boltrede sig i det fine sand.

Dagen sluttede med eftermiddagskaffe /saftevand og et stort frugtfad, inden turen igen gik hjem igen med bus

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...