BYENS LIV: Folk er i gang med at vænne sig til at bruge mundbind i butikkerne i Brønderslev midtby

Torsdag markerede endnu et kapitel i fortællingen om coronaens indtog. For første gang i den danske indsats trådte et påbud om mundbind eller visir på steder med offentlig adgang således i kraft. Fremover gælder dette således ikke længere kun i offentlige transportmidler, men blandt andet også i fitnesscentre, i biografer og butikker.

Netop kravet om brug af værnemidler i butikker satte på førstedagen sit tydelige præg på midtbyen i Brønderslev. Her skulle både butikspersonale og kunder vænne sig til det nye krav. En rundspørge blandt nogle af byens detailbutikker understregede således, at de nye restriktioner utvivlsomt vil gøre arbejdsdagen noget mere besværlig for de ansatte. Det fastslår blandt andre Pernille Olesen fra børnetøjsbutikken Seeds i Algade.

- Det er helt sikkert belastende at have mundbind på i så mange timer. Heldigvis modtager vi snart nogle visirer, så dem kommer vi til at bruge i stedet, konstaterer Pernille Olesen.

Hun er dog generelt imødekommende overfor det nye tiltag:

- Jeg har det sådan, at hvis det er det, der skal til, så går det nok. Foreløbigt har kunderne også kun taget pænt imod det. Langt de fleste husker det, og som tiden går bliver det jo en vanesag. Jeg håber så bare, at det ikke afholder nogle fra at handle lokalt. Hvis vi skal igennem det her, så skal folk blive ved med at foretage deres indkøb i byens butikker og ikke på nettet. Også selv om det kræver mundbind, tilføjer Pernille Olesen.

Hun bakkes op af Mona Pfänner fra Brunø i Nygade.

- Jeg kan kun melde om god handel her på den første dag med mundbind, siger hun.

- Jeg har også haft besøg af kunder i den ældre aldersgruppe – folk som jo er i risikogruppen. Og de har uden problemer kunnet handlet. Det er positivt - selv om det selvfølgelig er lidt belastende for os som butiksansatte at bære det hele dagen.

Hos Mr. Agerbæk – ligeledes i Nygade var mundbindene også et debatemne blandt personalet. Nicolai Styhr fra afdelingen ”Støj” hilser tiltaget velkommen men efterlyser en klar strategi fra regeringen.

- Jeg kunne godt bruge en plan for, hvor højt smittetrykket skal være, før man iværksætter nye tiltag. Det er lidt som at lappe huller i en utæt dæmning, at man hele tiden handler på bagkant. Hver gang der er iværksat nye tiltag, har det haft negativ afsmitning på vores omsætning. Og kravet om mundbind kan vi helt sikkert også mærke. Når det er sagt er jeg enig i, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre smitten.

Peter Hyldgaard – ligeledes fra Mr. Agerbæk betragter også det nye krav med en vis skepsis.

- Ingen ved jo, om det reelt hjælper med mundbind. I mine øjne var det måske bedre helt at lukke ned i 14 dage eller mere indtil smittetrykket igen er stabilt.

Hos genboen i Frisør Villemoes er indehaver Tanja Villemoes gået lidt den anden vej. Frisører har status som liberalt erhverv og her gælder påbuddet således ikke.

- Vi har derfor valgt at lade det være op til kunderne, om de vil bruge mundbind. Vi gør det ikke selv, men hvis en kunde ønsker det, så tager vi det på med et smil. Og så overholder vi selvfølgelig alle forholdsregler om rengøring og afspritning af hænder og inventar, forklarer Tanja Villemoes.

- Det er helt sikkert belastende at skulle bære mundbind en hel dag som frisør, og jeg kan godt frygte at der kommer et påbud. Men heldigvis tager vores kunder rigtig godt imod den valgfrihed som vi tilbyder.

Også blandt folk på indkøbstur i byens butikker var der selvsagt nye tider den forgangne torsdag. Dem, vi mødte, var dog overvejende positivt stemte i forhold til det nye krav, der foreløbigt gælder frem til 2. januar næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...