Malene Andersen var som Røde Kors ambassadør inviteret på besøg i en flygtningelejr i Libanon

BRØNDERSLEV: 19-årige Malene Andersen fra Brønderslev Gymnasium og HF fik i sidste uge noget af en oplevelse.

Hun var sammen med fem andre unge med Røde Kors tre dage i Libanon og besøge en flygtningelejr for syriske flygtninge.

- Vi fik set, hvordan Røde Kors arbejder, og særligt hvordan de hjælper flygtningebørnene og deres familier i lejrene. Vi fik et indblik i hverdagen for de medarbejdere, som Røde Kors har, siger Malene Andersen.

Det var meget specielt for Malene Andersen at få et indblik det liv, som flygtninge har i lejrene. Og hun fik lov til at komme ind og se, hvordan de boede i teltene.

- Det var meget primitivt. De havde et komfur til at lave mad på og holde dem varme om vinteren og ikke rigtig andet, siger Malene.

Ud over besøg hos familierne fik Malene Andersen også lov til at se, nogle af Røde Kors’ andre indsatser samt forskellige aktiviteter for børnene i lejren.

- I Libanon står Røde Kors for ambulancehjælpen. Vi snakkede med folkene i ambulancerne. I ambulancerne var der ingen anden elektronik end en hjertestarter, ingen medicin eller noget andet. De havde deres hænder som redskaber, siger Malene.

Familie gjorde indtryk

En oplevelse, der gav et særligt stort indtryk på hende, var mødt med en familie fra Syrien med fire børn og to voksne.

- De havde været nødt til at flygte af flere omgange fra Syrien. Nu hvor de var i flygtningelejren i Libanon, kunne de ikke få lov til at arbejde, fordi det var forbudt for dem. Børnene kunne heller ikke få lov til at gå i skole, og de levede kun af hjælpen fra Røde Kors, siger Malene.

For Malene var det en stor oplevelse at høre flygtningefamilien åbne op overfor hende.

- Forældrene største ønske for fremtiden var, at de yngste børn kunne få lov til at komme i skole, og at hele familien kunne komme hjem til Syrien, hvis tilstanden blev bedre, siger Malene

Større perspektiv på verden

At se flygtningelejren har betydet, at Malene ser noget anderledes på hendes eget liv i Danmark.

- Det går op for en, hvor glad man skal være for det man har. Det var særligt hårdt at se børnene, der intet havde ud over tøj, der ikke var vasket i en uge, at de går rundt i bare tæer og sov nærmest i skrald. Jeg føler, mit perspektiv på verden er meget større nu, siger Malene.

Det har også medført, at hun selv vil gøre en større indsats i fremtiden.

- Oplevelsen har gjort, at jeg gerne selv vil lave mere frivilligt arbejde. Det er livsbekræftende at opleve, hvor glade de blev bare for et lille smil, siger Malene.

Stor indsamling 7. oktober

Malene Andersen kom med Røde Kors til Libanon, da hun er ambassadør for dem.

7. oktober afholdes der indsamling med hjælp fra de danske gymnasier. Malene vil bruge hendes nye oplevelser til at overtale flere af hendes studiekammerater til at gå med ud og samle ind for Røde Kors og støtte deres arbejde blandt andet rundt om i verdens flygtningelejre.

- Røde Kors gør et meget større arbejde, end det lige ser ud til. Deres arbejde kan virke lidt usynligt, men det er meget større, end jeg selv troede, siger Malene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...