Søndagsgudstjenesten bød på jazz, guitarsolo og numre af U2 og Tim Christensen

BRØNDERSLEV: Det var en anderledes gudstjeneste, som et team af folk bød på i Brønderslev gl. Kirke søndag. Orglet holdt fri, og i stedet havde organist Jens Nielsen et klaver med plus Casper Hejlesen på guitar, Oscar Rank på trommer og Christine Aggerholm på sang.

Dagens to dåbsbørn og deres familier kunne således gå op ad kirkegulvet til tonerne af U2’s ikoniske nummer ”One” fremført af orkestret, og så var stilen ligesom lagt. Kort efter fik de fire musikere selskab af et helt kor, og sammen gav de ”Op al den ting” en jazzy følelse - temmelig langt fra den klassiske kirkeversion.

Kirken var godt fyldt op, og orkester og kor satte mange gange deres flerstemmige og rytmiske præg på begivenhederne - bla. var der også altergang til Tim Christensens ”King’s garden”.

Organist Jens Nielsen fortalte, at menighedsrådet har besluttet, at der skal være fire rytmiske højmesser om året. For ham var det fint at skifte orglet ud denne søndag, og han fortalte, at det giver en anden oplevelse.

- Når folk er her, tror jeg det giver en anden glæde, lød hans vurdering.

Det var præst Kristian Brogaard, der have valgt både Tim Christensen og U2-numrene, og han peger på, at musik i kirken skal være et middel til at fortælle noget om Gud og tro.

Det kan sangen ”One”.

- Det er noget med at være et i noget større, og at man skal bære hinanden, forklarede han.

Han tror også, at de rytmiske gudstjenester kan noget andet end de traditionelle.

- Man hører, at noget musik, man også hører dagligdagen, også er tilgængeligt i kirkerummet. Jeg kan godt lide, at der er noget forskelligt i kirkens udtryk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...