Særlig fødselsdag fejres i Serritslev

SERRITSLEV: Torsdag 8. november klokken 19.30 fejres en sjælden fødselsdag i Serritslev Kirke - her fejres man orglets 150 års fødselsdag.

- Serritslev kirke huser et klenodie, idet kirkens orgel har 150 års fødselsdag i år, dvs. det blev bygget allerede i 1868. Orglet blev oprindeligt ikke bygget til Serritslev kirke, men blev installeret her i forbindelse med den store, omfattende restaurering af kirken i 1950’erne, hvor vi siden har nydt den fine klang, der passer så godt til vores kirke, oplyser Nethe Budolfsen, der er formand for menighedsrådet i Serritslev i en pressemeddelelse.

I den anledning inviterer Serritslev Menighedsråd alle interesserede til en spændende oplevelse med orglet og orgelbyggeren som omdrejningspunkt.

- Det er organist, korleder og klokkenist ved Sct. Nicolai Kirke i Vejle Erik Kure, der vil tages deltagerne med på orglets historiske rejse. Først gennem ord og billeder og efterfølgende med en orgelkoncert med værker af bl.a. D. Buxtehude, J.S. Bach, John Stanley, W.A. Mozart og Louis Vierne.

Erik Kure har Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har desuden taget mesterkurser i orgel i Paris, studeret korledelse i London og har videregående studier som dirigent og korleder fra Litauen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...