Folder med overblik over 18 ture og arrangementer med naturvejlederne er klar - som noget nyt er der demensvenlige ture

BRØNDERSLEV: Naturvejledernes folder ”Oplev Naturen” er nu på gaden. Folderen indeholder beskrivelse af 18 ture og arrangementer, alle gratis tilbud til de naturglade.

Som noget helt nyt tilbyder naturvejlederne demensvenlige ture. Naturvejlederne har fået en større forståelse for de demente gennem et samarbejde med Brønderslev Kommunes demenskoordinator. Disse ture kræver som de eneste tilmelding.

Også ” Find vej i … Søheden”, er en nyhed. Naturvejlederne har i samarbejde med ”Find vej i …” projektet fået lavet nogle poster i området omkring Søheden.

Synes man at ”skattejagt” er sjovt, kan man møde frem til en tur, hvor naturvejlederne vil gennemgå signaturer på kort og kortlæsning, og hvordan man bruger kompas.

- Vi holder også i år fast i flere af de ture, som år efter år tiltrækker rigtig mange naturinteresserede, fortæller naturvejlederne Mads Birkholt, Hans Peter Johansen, Christian Nørgaard og Knud Andersen. - Adventsarrangementet og turen 24. december tør vi ikke undlade, da vi ved, at de gennem mere end 20 år er blevet en fast tradition for mange familier.

Ellers spænder tilbuddene vidt. Fra bjesktur til fugletur, de vilde blomsters dag, de altid velbesøgte svampeture, småbørnssafari, familiefisketur, æblets dag i Naturskolen og i januar motionstur i Pajhede Skov.

Danmarks Naturfredningsforening markerer Naturens dag i Lunken, her er der mulighed for at deltage i flere aktiviteter f.eks. søens dyreliv, kriblekrabletur og sneglevæddeløb, og spejderne laver pandekager over bål, en hyggelig familietur for forældre, bedsteforældre og børn.

Folderne med alle nødvendige oplysninger fås på bibliotekerne, rådhusene, Asaa Havn og i folderkassen ved indgangen til Naturskolen i Lunken og kan også findes på Brønderslev Kommunes hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...