Tre foreninger er gået sammen om at gøre en indsats

BRØNDERSLEV: Behovet for flere fugle i den nordjyske natur er stort. Derfor er Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland, Danmarks Jægerforbund og Landbo Nord, taget initiativ til at handle i fællesskab på den udfordring.

Det skriver Landbo Nord i en pressemeddelelse.

- Alle sejl skal sættes til, hvis der skal gøres noget for at få flere fugle og sikre biodiversiteten i den nordjyske natur. Det mener man i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland (DOF Nordjylland), Danmarks Jægerforbund og LandboNord, som i den anledning har sat flere initiativer i gang, skriver de.

- Vi er flere, der er blevet klar over, at vi står over for en alvorlig klima- og biodiversitetskrise, som vi skal handle på. Derfor må vi handle på flere fronter. Et sted at begynde er ved at sikre flere fugle i naturen. Der er mange små naturområder, der har stor betydning for biodiversiteten, både i landbrugslandet og i små bysamfund, som vi skal værne om, oplyser Svend Erik Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland.

Et af de steder, hvor der er gjort en indsats for fuglelivet, er hos landmand Niels Kristian Oien i Sæby. Tirsdag 4. juni klokken 19, vil der være en gratis mark- og naturvandring, hvor interesserede kan komme og høre om projektet, der handler om at gøre forskellige tiltag for at forbedre fugle- og dyrelivet i landbrugslandet, uden at det ændrer væsentlig ved landmandens økonomi. Et initiativ som LandboNord gerne ser flere af.

Mark- og naturvandringen 4. juni markerer samtidig starten på DOF Nordjyllands projekt, der handler om, at man frit kan få en ornitolog ud til at fortælle om hvilke fugle, der findes i lokale naturområder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...