179 folk fra mange steder i erhvervslivet var samlet til nytårskur på Nordjylland Idrætshøjskole

BRØNDERSLEV: 179 folk fra alle mulige hjørner af erhvervslivet i Brønderslev Kommune var torsdag aften samlet på Nordjyllands Idrætshøjskole, hvor Brønderslev Erhverv havde indbudt til nytårskur.

Mange kom i god tid, og der var tid til at gå rundt og hilse og snakke, og det er også meget dét, arrangementet skal være med til - at skabe netværk blandt folk.

- Jeg vil opfordre jer til at sætte jer sammen med nogle, I har lyst til, eller nogen I ikke kender og kan få lyst til at snakke med, opfordrede borgmester Mikael Klitgaard i en kort velkomst, hvorefter folk fik sig bænket omkring de mange borde, der var stillet op i salen.

Mikael Klitgaard holdt en tale, hvor han kom ind på, hvordan det går - på landsplan og især i kommunen.

- Der er mange ting, vi kan være bekymrede for, men det kommer vi ikke videre med, sagde han og opfordrede til, at man hæfter sig ved alt det gode, der er og sker.

- Der er mange lyse ting, vi kan glæde os over.

Her nævnte han, at det går godt beskæftigelsen.

- Og tak til jer erhvervsdrivende, der er med til at sørge for det, sagde han.

Han sagde også, at det går godt med byggesager, arbejdet med bæredygtighed og med bosætning i kommunen - og at sidstnævnte betyder, at der er flere til at dele glæderne og udgifterne.

Sundhed et hot emne

Derpå gik aftenens oplægsholder på, det var journalist Jens Ringberg, der gav sin vurdering af det politiske landskab og den aktuelle dagsorden lige nu.

Han pegede på, at et af de varmeste emner i landspolitik er sundhedspolitik. Og så vurderede han, at der er et spændende folketingsvalg i vente.

- Det, der sker lige nu, er at alt bliver ryddet ned af hylderne og lagt frem på disken, sagde han.

Også udlændingepolitik og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet er emner, han vurderer fylder.

Efter Jens Ringbergs oplæg var det tid til at spise, og senere bød programmet på et oplæg fra Arne M. Jensen, formand for Brønderslev Erhverv og Turisme.

Masser af snak

Der var i programmet god tid til uformel snak, og det er en vigtig del af nytårskuren, fortæller erhvervschef Marianne Gade.

- Formålet er, at virksomhederne skal lære hinanden bedre at kende, fortæller hun - og tilføjer, at hun allerede har hørt om deltagere i nytårskuren, som har lavet aftaler om at mødes.

Det kan også være deltagere, der har ledig kapacitet, og gerne vil snakke med en masse mennesker fra erhvervslivet, og det er nemt, når de er samlet så mange.

- Det er den lokale networking del, vi går efter, siger Marianne Gade.

Hun peger også på, at nytårskuren er en mulighed for, at erhvervsfolk kan møde borgmesteren på slap line og høre, hvad der sker i det kommunale system.

- For os er det også fantastisk, fordi vi lige pludselig møder 170 virksomheder på en lidt mere afslappet måde. Det er en fantastisk måde at møde virksomheder på, mener Marianne Gade.

Det er femte år, nytårskuren holdes. Og den er vokset kraftigt i deltagerantal hen over årene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...