Mellem jul og nytår er der særligt en ting, som der er travlt med hos Konditorbageren i Brønderslev - Kransekage

BRØNDERSLEV: Hos Konditorbageren i Danmarksgade i Brønderslev er der travlt både før og efter julen. Op til jul var den store produktion småkager og brød til julebordene, men imellem jul og nytår, så går en anden vigtig produktion i gang: Kransekager.

Bagersvend Tina Thomsen står for at producere mange af de kransekager, som borgerne i og omkring Brønderslev spiser til nytår, og det bringer travlhed i bageriet.

- Mellem jul og nytår så laver vi nærmest kun kransekager. Det bliver nærmest rent samlebåndsarbejde, siger Tina Thomsen.

Dejen røres sammen, sprøjtes ud og bages derefter. Så kommer de på frost, så de er nemmere at arbejde med, når kransekagerne skal samles.

Det er også med til, at kransekagerne holder sig friske til, når kunderne skal have dem med hjem.

For det er 30. og 31. december, hvor salget går i gang. Og der skal mange kransekager til for at få nok til alle kunderne, der ønsker sig lidt sødt til nytårsfesten.

- Vi laver nok omkring 300 ure og store kransekage toppe i alt, plus stænger og andre mindre stykker kransekage, siger Tina Thomsen.

Ud over selve kransekagekransene, så skal der også pynt til.

Tina Thomsen estimerer, at det nok tager omkring 30 minutter at lave en hel kransekagetop fra start til slut. For ud over den skal bages, så skal der også glasur på i sirligt mønster og de skal gøres festlige med nytårspynt.

Selvom det er fast arbejde hvert år mod nytår, så er det ikke en sur pligtopgave for Tina Thomsen at lave de mange kransekager.

- Det er lidt hyggeligt, jeg kan godt lide at lave dem. Så længe man er godt forberedt og har god tid til det, så er det en dejlig opgave, siger Tina Thomsen.

Og træt af kransekage er hun heller ikke.

- Til nytår SKAL man have kransekage. Men man går ikke lige og tager en ring og spiser, imens man går og laver dem, siger Tina Thomsen med et smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...