Mange bilforhandlere i Brønderslev har indledt året med nytårskure - kunderne er bla. optagede af udstyr, sikkerhed og el- og hybridbiler

BRØNDERSLEV: Den forgange weekend er en stor weekend for bilbranchen, også i Brønderslev, hvor der er tradition for, at forhandlerne byder på nytårskur og ofte præsenterer nye modeller og byder på gode rabatter.

Peugeot i Brønderslev var en af dem, der åbnede dørene både lørdag og søndag.

- Det er en tradition, hvor vi har mulighed for at byde nye og eksisterende kunder ind i det nye år. Vi plejer at servere champagne og kransekage, og som regel er det også der, man får det bedste tilbud på hele året, for alle bilforhandlere er sat op på at de gerne vil have en god start på året. Det er et vigtigt åbent hus for os, fortalte Mogens Larsen, forretningsfører hos Peugeot, forud for nytårskuren.

Han oplever, at mange kommer for at hilse på, men at der også samtidig er rigtigt mange, som er ude for at købe bil. Og der er flere temaer, der optager folk i den store beslutning, det er at udvælge sin nye bil.

- Mange er i tvivl om, om det skal være hybrid, benzin eller diesel. Her er vi nødt til at afdække, hvad kundens behov er, og hvad de kører i hverdagen - om det er ene småture eller lange ture til arbejde, fortæller Mogens Larsen, der tror på, at plug in hybridbiler bliver et godt valg for mange fremover.

En anden tendens, han oplever, er at folk nu om dage godt vil have lidt mere luksus og bruge lidt flere penge på biler end tidligere.

- De små biler, vi solgte mange af tidligere, sælger vi ikke så mange af i dag, oplever han.

Sikkerhed er også et emne, der optager folk.

- Det spørger folk ind til, og der er de begyndt at stille flere krav, fortæller Mogens Larsen.

Hos Peugeot var der samtidig også nytårskur allerede i weekenden 4. og 5. januar, og sådan er det flere steder.

El og hybrid

Mogens Larsen er ikke den eneste, der oplever, at folk er optagede af spørgsmålet om elbiler. Også hos Ford Brdr. Hosbond i Brønderslev er det et tema, som afdelingsleder Jan Thomsen møder i sit arbejde.

- Lige pt må vi sige, at folk spørger på el og hybrid. Det er oppe i tiden. Vi ved, det kommer, og det er noget, folk snakker om, fortæller han.

Også hos Ford er nytårskuren en vigtig begivenhed på året at være med til.

- Mange kunder vælger at gå ud og kigge der, for de ved, at de fleste forhandlere har åbent. Det er blevet en tradition, at man laver de her nytårskure, og tit kommer folk med gode kampagner og nye modeller og noget, der bliver slået an, fortæller Jan Thomsen.

Hos Ford er de besøgende til nytårskur også en blanding af folk, og nogle er ude at kigge, selv om de har købt bil for ikke så længe siden.

- Så vil de lige se, om der er noget nyt på vej. Ellers er det mange nye kunder, og der blive solgt noget, er Jan Thomsens erfaring.

Skal sove på tingene

SEAT i Brønderslev er også med på bilernes nytårstradition, og her oplever sælger Peter Nygaard også nogle af de samme temaer hos kunderne som hans kolleger i branchen.

Også her er der stor efterspørgsel på elbiler - og faktisk har de allerede solgt nogle af en model, som først udkommer til foråret.

Han oplever også, at der er mindre fokus på prisen, end der var tidligere.

- Jeg tror, det mere er en kombination af udseendet på bilerne, samtidig med den kvalitet, man hører om mærkerne. Generelt set har bilbranchen haft fart på i de her år, fortæller Peter Nygaard.

Også hos SEAT er nytårskuren et godt vindue til at få nye kunder ind i butikken.

Det er en stor beslutning at købe en ny bil på et marked, hvor der er rigtigt meget at vælge i mellem. Og det er heller ikke alle, der er klar på en hurtig beslutning.

- Man skal gerne sove på tingene i Vendsyssel. Her er man mere grundig, og man sætter sig ind i tingene, fortæller Mogens Larsen fra Peugeot.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...