Festival er klar med endnu et navn - der er Brian Tronsgaard, der bor i Texas

Ø. BRØNDERSLEV: Bålhøj Festival er klar med endnu et navn til årets festival, som finder sted 8. august. Det er sanger, sangskriver og guitarist Brian Tronsgaard, der er fra Brønderslev, og de seneste 10 år boet i Austin, Texas, hvor han har fået sig en musikalsk genopdragelse og lidt at skrive hjem om.

Det oplyser Per Drustrup Larsen fra festivalen i en pressemeddelelse, hvor han skriver om Brian Tronsgaard:

- Han spillede sin første koncert på Søndergades Skole i 1994 med bandet De Forenede Lektielæsere, stærkt inspireret af Eric Clapton og Poul Kjøller. Som en del af byens levende musikmiljø spillede han grunge med Strange Brew, rock med gymnasiebandet Ubetinget Vigepligt, blues med Apotekets Disciple, og lidt fra alle barhylder med De Ubehagelige Typer. I 2007 dannede Brian sammen med gamle og nye venner det cirka 11-mand store The Second Chance Band, som spillede for et par fulde huse og som hovednavn på den allerførste Bålhøj Festival i 2008. Inden afrejsen til USA blev det som solist til den hjemmelavede miniplade ”Passage”, som ikke rigtig førte nogen steder hen, men som stadig kan høres på internettet den dag i dag.

I år flyver Lars Tronsgaard en tur hjemad med kurs mod scenen på Bålhøj Festival, hvor han kan høres igen på de hjemlige breddegrader.

- Til koncerten på Bålhøj medbringer Brian nye sange på dansk og engelsk og et orkester bestående af Bjarne Roursgaard (Indian Cane) på guitar, Christian Thrane (Bryan Adams Tribute) på bas, Sten Kjærsgaard (Grace James) på orgel, og Nils Bo Poulsen (Grace James) på trommer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...